Meestal is het andersom, er is iets vaags gelekt en iedereen gaat er mee lopen. Dit keer is het de Apex Legends map die al lang geleden was gelekt, maar niemand die het in de gaten had.

Apex Legends mag inmiddels wel als een succes worden bestempeld. De game gaat de directe strijd aan met PUBG en Fortnite en weet een flinke hap uit de taart te nemen. Wie had gedacht dat de inmiddels beroemde map voor deze game een jaar geleden al was gelekt en niemand die het opviel?

Normaal gesproken is het andersom. Het minste of geringste gerucht wordt opgeblazen tot het belangrijkste nieuws van het moment. Bij de lek van de Apex Legends map was dat andersom, sterker nog, het werd direct als fake bestempeld.

Op deze Reddit is de lek te zien. De kaart in volle glorie, met alle details al er op en er aan. Ironisch genoeg zijn de meest populaire comments daaronder “I really hope this doesn’t happen” en “They better not add battle royale in the next game”. Deze reaguurders komen nu van een koude kermis thuis en mogen zich gauw gaan schamen.

Ook werd de kaart als ‘fake’ bestempeld. Waarom? Om de dino’s in de rechterbovenhoek. Inmiddels weten we beter en zijn de viervoeters niet meer weg te denken van de achtergrond.

De community manager van Respawn, JayFresh_Respawn, is altijd actief online en had de lek destijds ook gezien: “Haha ik herinner me deze!” schreef hij (in z’n eigen taal uiteraard). “Het was een opluchting om te zien dat mensen het niet serieus namen en ik dacht, ‘nou, hij volgend jaar in elk geval zeggen dat hij het dus wel goed had.'”

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties