Ja, ik weet het. Dit hele nieuwtje is voor een groot deel van ons iets waar we onze schouders over ophalen. Maar het is altijd leuk een goed-nieuws berichtje te plaatsen.

Nee, we hebben niet veel met American Football en de NFL. Nee, we weten meestal niet wat het hele knielen bij het volkslied incident in de Amerikaanse sportwereld inhoudt. Maar je inbeelden dat je als jong gastje een gamewinkel binnenstapt en spontaan een Xbox One van iemand krijgt, dat kunnen we ons dan wel weer indenken.

Dit hele stukje verdient wat uitleg. Twee spelers van de Washington Redskins liepen een Gamestop binnen en zagen een jongen in een Colin Kaepernick shirt wandelen. Nu is Colin Kaepernik een speler die bekend is geworden van het openlijk protesteren tegen de manier waarop afro-Americans behandeld worden doordat hij knielde in plaats van te gaan staan op het moment dat het volkslied werd gespeeld. Deze acties laten veel heftige reacties in de US media zien en zelfs meneertje Trump kon het niet laten om zijn ongenoegen hierover te tweeten. Dus als je als jongen van 10 jaar met dat shirt loopt, dan maak je een statement, dan laat je zien dat je ergens tegen bent.

“Ik vond het mooi dat hij liet zien wat hij dacht. Hij kon wel ontslagen worden en dat is best heftig. Ik zou dat nooit doen maar hij deed het. Ik weet niet of mensen het ermee eens zijn maar het interesseert hem niks wat mensen zeggen en dat vond ik wel gaaf”, aldus de 10-jarige Jayden.

Dit gegeven was voor Keith Marshall en Rob Kelley genoeg reden om hem, Jaden, hiervoor te complimenteren. Toen ze even later hoorde dat hij aan de medewerker van Gamestop vroeg wat een Xbox One kostte en dat hij hiervoor aan het sparen was, was dit genoeg voor deze twee spelers om hem er één cadeau te doen.

De spelers zelf hadden hier verder geen ophef over gemaakt maar iemand in de winkel postte deze actie op Facebook. Kelley zei tegen de pers: “Ik zou willen dat iemand dat voor mij gedaan had toen ik aan het opgroeien was. Niet iedereen kan zomaar dingen kopen of leven in de luxe die wij hebben.”

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments