Wil je nu zelf een Xbox One game gaan maken? Amazon geeft je het gereedschap.

Amazon geeft aan ontwikkelaars een nieuwe tool die het mogelijk maakt om gratis games te maken. De Lumberyard Engine is nu verkrijgbaar en werkt met alle versies van Windows, waaronder Win 10 en met de Xbox One en PS4 consoles. Lumberyard werkt met de Amazon Web Services, de populaire cloud-based computing service.

“Met een mix van nieuwe en bekende technologieën van CryEnginge, Double Helix en AWS zorgt de Lumberyard voor een eenvoudigere en gestroomlijnde game development. Het ondersteunt de ontwikkeling van cloud-connected en standalone 3D games met ondersteuning voor asset management, character creation, AI, physics, audio en meer. In de ontwikkelkant laat de Lumberyard IDE het toe om vanuit niets zowel binnen als buitenomgevingen te maken.”

lumberyard-editor[1]

Lumberyard laat het toe om gratis standalone games te maken maar voor de ontwikkelaars zitten er in de Amazon Web services wel een aantal toepassingen waarvoor betaald moet worden. Amazon lanceert ook GameLift die samenwerkt met Lumberyard om zo ontwikkelaars de mogelijkheid te geven om gebruik te maken van opschaalbare multiplayer servers. Alle games die met Lumberyard gemaakt worden kunnen gebruik maken van twee toepassingen uit de Twitch game streaming service. Twitch ChatPlay en Twitch Joinin die het gebruik van de streaming functie in Twitch beter maakt.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments