De toekomst is al helder en hij heet Project Scorpio. Maar elke nieuwe console brengt ook kopzorgen mee, zeker voor ontwikkelaars.

greg_zeschuk1[1]Greg Zeschuk van Bioware liet al horen dat hij zich zorgen maakte over de obstakels die deze nieuwe hardware misschien met zich mee gaat brengen. “Ik denk dat je hem moet dichttimmeren en daarna de ontwikkelaars hun ding moet laten doen. Aan het eind van de dag is het focussen op één set hardware beter voor het resultaat. Dat is makkelijker dan je focus verdelen en een game porteren naar de verschillende standaarden.” Greg pleitte dus voor een standaard configuratie met vaste specs. Dit zou de kans op compatibiliteitsproblemen verminderen.

Microsoft-Build-Conference-Dave-McCarthy-2[1]De reactie kwam van Dave McCarthy, Xbox Head of Operations. Hij geeft aan dat er geen problemen zullen zijn en dat het een “seamless’ oftewel naadloze ervaring zal zijn. “Uiteraard hebben we naar hun feedback over de Xbox One geluisterd en dit heeft invloed gehad op onze aanpak richting de Xbox One S en ook op die van Project Scorpio. We richting ons echt op een naadloze ervaring tussen de verschillende systemen, inclusief Windows 10, Met die ontwikkeling zijn we constant bezig.”

Hij ging verder met het aangeven dat ontwikkelaars het ideaal vinden om richting specifieke apparaten en hardware hun games te maken. “Wij geven onze ontwikkelaars de ruimte om keuzes te maken. Dat is de sleutel tot onze hele filosofie van voortgang. Toen wij onze plannen onthulde hebben zij hier goed op gereageerd.”

Een aantal van de ontwikkelaars hebben hun lof al over Scorpio uitgesproken waaronder Todd Howard (Fallout 4 en Skyrim) en Patrick Söderlund (EA Studios). Ook heeft PlayStation president Andrew House dit onderwerp al aangestipt. Hij claimt dat er maar een klein beheersbaar stuk werk zit in het omzetten van games richting de nieuwe PlayStation 4 (NEO). Beide bedrijven hebben nog geen specifieke bijzonderheden laten horen over wat er precies nodig zal zijn aan de kant van de ontwikkelaars om games voor deze nieuwe consoles te ontwerpen. Die ontwikkelaars die ook richting pc games uitbrengen zijn al meer gewend om met verschillende specificaties om te gaan. Wat dat betreft zal de Scorpio, draaiende op Windows 10, een stuk makkelijker te behappen zijn dan zijn tegenhanger bij Sony.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments