Oké, soms heb je van die games waar ik alvast niks van begrijp. Waarom zou je dat op een console willen spelen?

Gisteren in de party viel mijn mond echt wijd open. Je zit lekker te gamen met een stel andere maffe redacteuren, beetje Overwatch te spelen en dan ineens, out of the blue, zegt er eentje: “even kijken of hij al te downloaden is?” Wat al te downloaden is? Komt er een wereldgame uit vandaag? Heb ik iets gemist? Blijkt het om virtueel vissen te gaan. Het moet niet gekker worden. Ik wilde direct de mannen met de witte jassen gaan bellen en mijn mederedacteur heel snel in een jas zonder mouwen laten hijsen. Zeker toen niet veel later de vreugdekreten door mijn headset kwamen bij het vangen van een vis of de wanhoopsgiechel omdat de hengel vast zat ergens. Really? Serious?

Maar goed, laat ik doen waar ik als goed gamejournalist voor betaald… oh, shit, dit is een vrijwilligersbaantje. Nou ja, toch maar even aandacht aan de game en nog een andere uit de ‘relax’-categorie geven. Het gaat hier om Dovetail Games Euro Fishing.

Euro Fishing is volgens de beschrijving een visgame met diepere lagen die gemaakt is met hulp van professionele hengelaars. De beschrijving wordt nog bloemrijker. Lees en huiver: “Euro Fishing dompelt je onder in adrenaline-opwekkende actie en de pracht van de meren van Europa. Beheers je hengel (naughty), lijn en tactieken en verfijn je techniek zodat je een top hengelaar wordt.” Voor diegene die net zo maf zijn als mijn collega van wie ik de naam niet zal noemen omdat het Domingo is, en echt een hengel in een virtuele vijver willen gooien, hij staat in de Xbox Store voor het geweldige bedrag van €18,49.

De boer op

De tweede relaxgame kan ik mij weer iets meer bij voorstellen, Professional Farmer 2017. Dat is toch meer managen, meer simuleren. In de boerderij categorie kennen we al meer games en die kunnen best vermakelijk zijn om te spelen. Deze is gemaakt door United Independent Entertainment en speelt zich af in een grote open wereld waar je de beschikking hebt tot een range aan trekkers en andere machines waarmee je een boeren carrière kan starten. Het verzorgen van dieren, het beheren van je graanvelden, van het zaaien tot het oogsten, de geboorte tot de slacht, alles zit er in. Het verloop van de seizoenen en verschillende weersomstandigheden maken de game nog realistischer. Deze kost iets meer in de Xbox Store namelijk €39,99.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments