Microsoft heeft weer eens wat kwartaalcijfers vrijgegeven. Opvallend is de groei in actieve gebruikers en de stijging van digitale verkopen.

Met de cijfers van Q2 van het financiële jaar 2017 (Q4 2016 in feite) heeft Microsoft wederom geen officieel aantal verkochte Xbox Ones genoemd, het blijft toch gevoelig. Maar de zaken zien er desalniettemin goed uit voor de consolefabrikant. Xbox Live kent een groei van 15% op de maandelijkse actieve gebruikers. Dat is een totaal van 55 miljoen actieve gebruikers op Xbox One, Windows 10 en mobiel.

De algemene inkomsten van Microsofts gametak waren wereldwijd 1% gezakt. Dit werd veroorzaakt door lager geprijsde consoles en minder consoleverkopen. Met de komst van Play Anywhere heeft Phil Spencer al duidelijk aangegeven dat het aantal verkochte consoles inmiddels van ondergeschikt belang is. Een actief platform en actief ecosysteem is juist het uitgangspunt. Dat is wel gelukt, want de inkomsten uit Xbox games en Xbox Live groeide met 21% en zorgde dat de grens van 1 miljard dollar werd bereikt, mede dankzij een sterke line-up en digitale verkopen.

Toch verwacht ik dat, met de komst van de Scorpio, de consoleverkopen nog wel een opleving krijgen eind dit jaar.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments