Het jaar loopt weer op zijn einde en mensen wat hebben we weer een fantastisch jaar met betrekking tot gamen gehad. Daarnaast kregen we de releases van de Xbox One X en veel topgames. Halverwege december kregen we echter nog een game die een behoorlijke hype wist te veroorzaken. Het is tijd voor de review van: PlayerUnknown’s Battlegrounds.

Oke, laten we die naam maar gelijk even afkorten naar PUBG. Anders wordt dit wel een hele lange review. Eerlijk is eerlijk, ik was absoluut niet hyped voor de game. Sterker nog, ik had zoiets van het zal allemaal wel. Dat had ermee te maken dat ik me niet genoeg in de game had verdiept, tot ik wat gameplay had gezien en het doel had gelezen. Wat is het nou precies?

Survival of the fittest

PUBG is een shooter die je alleen, in duo of met z’n vieren kan spelen.Aan het begin van elk potje kom je met een vliegtuig een zone binnen vliegen. Waar je eruit springt, dat is aan jou. Maar het is handig om met eventuele teammaten een plek om te landen af te spreken. Want zodra je springt begin je met skydiven en een paar meter boven de grond gaat je parachute uit. Let tijdens het landen op de lucht, want waar jij land kunnen ook nog eens 99 andere spelers neerdalen. En je begint met helemaal NIETS!

Vanaf dan begint het tweede doel binnen de game: jezelf bewapenen. Aangezien je met niks begint is het zaak om zo snel mogelijk nabijgelegen huisjes te verkennen. Als je geluk hebt kun je hier direct een Assault of Sniper Rifle vinden. Of wat dacht je van een vest die er voor zorgt dat je minder schade oploopt? Of een rugzak, waardoor je meer spullen mee kan nemen? In dit soort gevallen heb je gelijk goede loot te pakken, maar je kan ook pech hebben en een pan of sikkel vinden en dan heb je dus een probleem als je wel zwaarbewapende tegenstanders tegenkomt.

Als je een beetje goede wapens hebt, dan kun je zelf gaan kiezen wat je gaat doen. PUBG draait namelijk om overleven, maar hoe je dat doet, dat bepaal jij. Ga je mensen opzoeken, flanken en dan neerhalen? Of zorg je dat je zolang mogelijk niet gezien wordt en vecht je het uit met de laatste spelers die over zijn? Die laatste heeft mijn voorkeur, ben je namelijk dood, dan blijf je ook dood en is het voor jou game over. Mijn tip is dan ook om te zorgen dat je deze game speelt met een goede headset zodat je hoort waar de vijand zit en een groep vrienden waarmee je goed kan communiceren.

Oh ja, dan is er nog de cirkel. De map van PUBG is ongelofelijk groot en zodra je bent geland wordt er na een tijdje een cirkel gemarkeerd. Die cirkel wordt random op de map getoond en dan zal je zo snel mogelijk binnen de cirkel moeten zien te komen. Buiten de cirkel overleef je namelijk niet en zul je langzaamaan je health kwijtraken. Deze cirkel wordt ook steeds kleiner zodat spelers gedwongen worden om elkaar tegen te komen en het gevecht aan te gaan. En wie als laatste overblijft is natuurlijk de winnaar!

Fantastisch concept

Het bovenstaande concept van PUBG is in mijn ogen fantastisch uitgewerkt. De game geeft je namelijk een duidelijk doel zonder eigenlijk een verhaal te vertellen. En hoe je dat doel bereikt dat is aan jou. Je kan er als speler voor kiezen om in een open veld te hollen waardoor iedereen je kan zien maar je zo snel mogelijk binnen de cirkel bent.

Maar je kan er ook voor kiezen om te tijgeren. Dit maakt je langzamer maar wel minder zichtbaar. En als lawaai niet schuwt dan heb je ook nog de keuze uit één van de schaarse voertuigen. Zo zijn er jeeps, motoren, boten, buggy’s en auto’s beschikbaar. Het motorgeluid maakt wel dat de rest je al van verre hoort aankomen. Door tactieken te testen kom je als speler constant in andere situaties terecht en dit blijft uitdagingen opleveren. Een krachtig pluspunt van deze game!

Nog niet af

Ondanks het feit dat ik heel enthousiast ben over de gameplay is er ook ruimte voor kritiek. Let er echter wel op dat deze game in het Preview Program zit en dat hij alleen nog maar beter kan worden!

Één van de grootste ergernissen binnen de game voor mij is de lag. Deze is vooral in het begin van de game aanwezig net nadat je geland bent. Wanneer er andere spelers in de buurt zijn is dit nog erger. Het is zeer vervelend om steeds een paar meter terug gezet te worden wanneer je richting een huisje loopt. Daarnaast kent de game op dit moment veel frame drops.

Het matchmaking systeem kent op dit moment ook nog wel wat problemen. Wanneer je namelijk met z’n drieën bent en een vierde speler zoekt, dan komt het geregeld voor dat je een kwartier voor niks zit te wachten.

Grafisch mag de game ook nog wel een poetsbeurt krijgen. Het kleurgebruik is grauw en veel textures laden pas in als je er boven op staat.

Conclusie

Met PUBG mogen we een multiplayer game verwelkomen die tactisch, verfrissend, origineel en enorm spannend is. En elk potje is weer anders, wat de game zeer interessant houd. Het is jammer dat de game nog in het preview program zit, maar reken maar dat deze game alleen maar beter gaat worden. PUBG is een ruwe, ongepoetste diamant die je als shooterfan zonder twijfel in huis moet halen!

RECENSIES OVERZICHT
PlayerUnknown's Battlegrounds
85 %
review-playerunknowns-battlegroundsPluspunten <br> + Gameplay <br> + Tactiek <br> + Replaywaarde<br> Minpunten <br> - Lag en frame drops <br> - Mensen zoeken duurt soms lang <br>
Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments