Op Indiegogo.com, de kickstarter voor indie developers, is onlangs een wel erg interessante game verschenen. Titanic: Honor & Glory laat een fantastische weergave zien van het machtige schip voordat het zonk in 1912.

Vaar door de geschiedenis aan boord van de, aan het noodlot onderworpen, RMS Titanic, het grootste bewegend object in de wereld van 1912 en een technologisch wonder in die tijd. Hoofdpersoon Robert Morgan heeft het geluk niet aan z’n zij. Wanneer het majestueuze schip een ijsberg raakt, en de levens van 2200 mensen op het spel komen te staan, moet Morgan het opnemen tegen de klok terwijl het schip onder hem wegzinkt.

Titanic: Honor & Glory

Het team heeft al een behoorlijk indrukwekkende Titanic neergezet, mede dankzij de Unreal Engine 4. De ontwikkelaar wil het alleen niet houden bij het compleet namaken van de 270 meter lange cruiser, maar wil er ook een heuse game van maken, met een verhaal enzo.

In deze Titanic game kun je het schip verkennen, van binnen en van buiten. Je kunt in elke kamer, gang, hut en keuken kijken en lopen. Er is een tour-modus beschikbaar waarmee je op je dooie gemak elke centimeter kunt bekijken, maar de focus ligt op de story mode.

Je begint als Robert Morgan in de stad Southampton, Engeland, die op grote schaal wordt nagemaakt met dezelfde zorgvuldigheid als het schip zelf. Hij is op de vlucht voor de politie en wordt, ten onrechte, verdacht van een zware misdaad. Hij onderzoekt wat er echt is gebeurd en komt terecht op de Titanic, vlak voordat het vertrekt.

De volgende vijf dagen waarin hij praat met passagiers, aanwijzingen vergaard en een groot mysterie oplost, heeft Robert geen enkel idee dat de wereld na de ramp er niet hetzelfde uit zal zien. Wanneer de Titanic midden op de Atlantische oceaan een ijsberg raakt, moet de speler het stijgende water ontlopen om het mysterie op te lossen en zo z’n onschuld bewijzen, maar belangrijker nog… hij moet overleven.

De game heeft nogal wat duiten nodig om ook echt in productie te gaan, dus doe ons een plezier en steun die gasten: https://www.indiegogo.com/projects/titanic-honor-and-glory-phase-3

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties