De Weekendklok is een nieuwe rubriek en zal elke vrijdag te zien zijn. We “recapituleren” zin of onzin van de afgelopen week en brengen nog meer onzin zodat je in elk geval met een onvoldaan gevoel het weekend in stapt en jezelf de rest van de dag afvraagt of je niet eens wat zinnigers met je leven moet gaan doen. We luiden de weekendklok!

Unreal Engine 4

Sommige mensen weten niet waar ze over praten, zelfs gamejournalisten niet over games. Dan hebben ze het over de Unreal 4 engine. Nou, ik dacht het niet! Het gaat niet om de engine van Unreal 4, maar om de 4de versie van de Unreal Engine. Unreal 4 bestaat niet eens.

Hoe dan ook, de Unreal Engine 4 is wel een beest van een motor. Dat bewezen ze maar eens weer tijdens de GDC afgelopen week. Ontzettende realistische beelden en effecten kunnen op het scherm getoverd worden, bijna foto-realistisch, zeg maar gerust epic.

Zeker ziet dat er gelikt uit, maar helaesch werken games niet zo makkelijk.

View post on imgur.com

The escapist

Wat een leuk spel is dat zeg, verrassend! In The Escapist ben je een gevangene en moet je uit de gevangenis ontsnappen. Het is geen grafisch wonder, maar het heeft dezelfde charme als Minecraft.

Hout opzoeken, een vijl kopen van m’n zuurverdiende geld om een handvat te craften. Een stuk metaal en duct tape jatten uit een ander z’n cel en samen met het handvat heb ik een schep in elkaar geknutseld. Na dagen uitproberen, klusjes doen en tig keer in de ziekenhal belanden heb ik het eindelijk voor elkaar. Samen met m’n bewakerspak en een schroevendraaier kan ik ’s nachts een baan naar buiten toe vinden, ik ruik de geur van vrijheid al, maar nog even onder het hek door graven. Ik begin maar wordt dan gesnapt! Fuck! Ik ben alles kwijt en kan opnieuw beginnen met plannen. Dagen gaan voorbij, maar ik wordt regelmatig gesnapt. Ik hou het toch vol en ga niet akkoord met een ragequit. Totdat ik uiteindelijk met het volgende geniale plan kom: ik doe een batterij in een sok en mep gewoon alle bewakers bewusteloos. Misschien had ik dit eerder moeten doen, want ik sta binnen vijf minuten buiten het hek…

The Escapists

Binnenkort trouwens een leuke review over deze game.

Serieuze zaken

Nu tijd voor serieuze zaken.

DLC 4 LIFE

GTA is hard

Games van maart

En met onze vette Games of March video doe ik het licht uit. Goed weekend!

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Niels van der Grift
Niels van der Grift
9 jaren geleden

Hahaha, holy fuck, dat GTA momentje 😛