Ik heb net een paar uurtjes Hardline Beta achter de rug. Ik hou van Battlefield. De grote slagvelden, het geluid van razende jets en heli’s, de explosies en kristalheldere inslagen van kogels om je heen, ik hou er van.

En ik ben er echt heeeeeel slecht in. Ik kom meestal niet boven de 10 kills maar eigenlijk boeit me dat geen zier. En nu komt Hardline, het oude vertrouwde Battlefield concept maar dan in een ‘boefje spelen’ omgeving. Vannacht kwam de melding dat hij te downloaden was. Mijn downloads gaan niet zo vlot dus ik ben lekker gaan slapen terwijl mijn Xbox bezig was. Vanmorgen heb ik mijzelf even 2 uurtjes cadeau gedaan. 2 uurtjes Hardline spelen en kijken of ik net zo vrolijk wordt van het banken beroven als van een Iraakse stad innemen.

En ik kan niet anders zeggen dan dat ik enthousiast ben. De graphics zien er lekker uit, de loadouts en classes zijn vertrouwd en de speelelementen zijn ook bekend. Maar wel met een Cops and Robbers twist. Als je de beta op start, begint het al met een lekkere intro. De van tv bekende politiebulletins worden via Sky 5 aan je bekendgemaakt.

BF-Hardline-Classes

Heist

De eerste modus die ik probeer is heist. Simpel gezegd wordt je rond een grote bank gedropt en is het de bedoeling dat je ofwel zakken met geld probeert te jatten uit de bank of dit probeert te voorkomen. De bank, compleet met grote kluisdeur, kan je op meerdere wijzen invallen. Zo kan je gebruik maken van een PayDay-achtige boor waarmee je de kluis opent. En je kan muren eruit knallen om zo weer een uitweg te vinden en je buit richting heli’s te vervoeren.

De classes zijn bekend maar worden hier natuurlijk anders genoemd. Zo heb je de operator (de medic van het team), de mechanic (oftewel engineer), de enforcer (support) en als laatste de professional (sniper). De characters zien er mooi uit. Criminals met bivakmutsen of de welbekende SWAT uniformen bij de wetsdienaren. En dit geldt ook voor de wapens die wat minder ‘militair’ zijn.

We zien een wijk die is afgezet met politieauto’s. Er is veel sirenegeluid en de politieradio houdt ons constant op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Deze modus is leuk. Ik besloot de sniper uit te hangen en ben de dichstbijzijnde parkeergarage opgerend waarbij ik tactisch entry points voorzag van de moderne claymore: een laserguided mine. Vanaf dat hoge punt begon ik met mijn vizier het gebied te scannen en al snel zag ik de eerste boefjes aan komen rennen. De eerste kill was een feit. Ik hou van de leuke kleine effectjes, het schieten op de bad guy, terwijl hij een duffelbag op zijn rug heeft met geld, zorgt voor het rondvliegen van dollarbiljetten. Dat vind ik leuk en maakt voor mij een game net wat meer compleet. Op de wat kleine hick-ups na, iets wat je bij een beta kan verwachten, liep de game eigenlijk wel vloeiend.

battlefield-hardline

Hotwire

De tweede modus (van de 3 die er op de beta te vinden zijn) was Hotwire. Eigenlijk is dit gewoon een capture the flag maar met een extra twist. De objecten die je moet bezetten zijn namelijk auto’s. En logischerwijs rij je rond in die auto’s als je ze hebt bezet, dat maakt het geheel dynamischer. Als je de car instapt kan je als berijder wederom kiezen voor first of third person view. Als bijrijder heb je de keuze om vanuit de auto te schieten maar je kan ook met een druk op de R-stick uit de auto gaan hangen en zo je achtervolgers afknallen. Ondertussen probeert je tegenstander uit alle macht jouw auto de lucht in te blazen. En dit gevaar komt van alle kanten, heli’s die je beschieten maar ook motoren en snelle sportauto’s. Één van de te kapen wagens is een grote tankwagen. Een perfect doel om veel vuurwerk mee te creëren. Men heeft overal aan gedacht. Zo is het bekende mes waarmee je in de vorige Battlefield je tegenstander stiekem mee in de nek stak vervangen door een wapenstok of een honkbalknuppel, afhankelijk van je team.

Hier kreeg ik ook de eerste levolution te zien. Ergens in de stad staat een grote bouwkraan. Met veel geraas dondert deze kraan om en neemt daarmee een half flatgebouw mee. Ik kon niet anders dan even stoppen met schieten en kijken naar hoe deze ramp zich voltrok.

BF Hotwire

Ik had Hardline al in pre-order en weet nu al dat ik, net zoals in de vorige Battlefield delen, er heel veel uurtjes in ga steken. Dus heb je de beta nog niet binnen, ga hem dan proberen. Een aanrader waar je geen spijt van zal krijgen. Of hebben jullie hem al? Ja? Vertel hier dan wat jij er van vindt.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties