Een paar weken voor de E3 is het altijd weer hetzelfde, dan zie je geruchten van het kaliber ‘Phil Spencer tweette over de nieuwe Warcraft film, oh my god, Warcraft game exclusief voor de Xbox confirmed’. Je wordt er best moe van. Maar nu schijnt, volgens geruchten, dat virtual reality toch echt naar de Xbox One (Scorpio) komt.

Het is niet eens zo gek, dat Xbox One virtual reality kan krijgen door middel van de samenwerking met de Oculus Rift die we vorig jaar zagen (in de vorm van een Xbox controller bij de headset). De website Ars (als in Latijn voor kunst, niet aars) bevestigde dat in ieder geval één grote ontwikkelaar bezig is met een nieuwe virtual reality game voor de Xbox One in 2017. De game wordt ook getoond op de E3. Het schijnt dat de ontwikkelaar dit heeft laten weten aan Ars door middel van een pre-planning van de E3 en dat een PR mannetje het virtual reality verhaal bevestigde. Het zou om een Europese studio gaan en een franchise die al lang loopt. Het spel is trouwens niet exclusief voor de Xbox One en zou ook op pc en PS4 uitkomen.

xbox-vr
Zal dit dan toch echt gebeuren?

Wat voor game wordt het dan?

Nu denk je, welke studios zijn allemaal gevestigd in Europa? Nou, Mohjang is er eentje (Minecraft ontwikkelaar) en gezien hun werk voor de HoloLens, kan het zo maar om zo’n project gaan. Ik hoop het niet, want Microsoft mag de lat met VR best hoog leggen i.p.v. zo’n blokjes game. Dan heb je nog Frontier Developments, bekend van Elite: Dangerous en zeg nou zelf, dat zou best dik zijn met VR! Dan heb je nog EA Digital Illusions in Zweden (Battlefield, Mirror’s Edge), maar dan zou het waarschijnlijk om een spin-off Mirror’s Edge game gaan (op zich ook cool voor mensen zonder hoogtevrees). Er zijn natuurlijk meer studio’s in Europa, maar ik zie geen Cyberpunk 2077 van CD Projekt RED in 2017 met VR (zou wel ongelofelijk vet zijn) of een Rockstar North met GTA 5 VR projecten.

oculus-microsoft-xbox-one
Dit zou ook leuk zijn, Oculus Rift als vervanger voor je TV en dan een dik virtueel scherm

Het is natuurlijk allemaal vrij dubieus nieuws, maar er kan wel veel lekken, zo’n twee weken voor de E3. Het gaat ook samen met de eventuele plannen voor een Xbox Scorpio in 2017. Maar wat voor games zien we dan verschijnen voor virtual reality? Het is duidelijk dat de hardware in de huidige Xbox One het totaal niet trekt, maar zo’n Scorpio variant met drie keer zo veel kracht, zou misschien wat hogere kwaliteit games wel kunnen trekken. Laatst hebben we nog een community review online gezet van Subnautica en die game zou ook wel met VR kunnen werken (hoewel ik hoop op een triple A franchise, geen indie).

Wat zouden jullie graag voor VR game willen zien op de Xbox One?

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments