Ja! Daar zijn we weer. Het is vrijdag en het is tijd voor de Weekendklok! Een paar dingen passeren de revue voordat je aan je weekend begint: de hitte van woensdag, random grappige game gifjes (zoals altijd), dikke vrouwen die met hun vetrollen slankere vrouwen nachtmerries bezorgen, de fatalities in Mortal Kombat. EN natuurlijk Star Wars. Kortom, laat de Weekendklok maar tikken!

Sorry, je kan er niet om heen deze week. GTA 5 is na 25 jaar (zo voelde het) eindelijk uitgekomen op de PC en de glorieuze PC masterrace (die zichzelf vooral glorieus vindt) kan eindeloos pochen op Youtube over de mooiste graphics in een open-wereld game. Dit duurt gelukkig maar tot 19 mei want dan komt The Witcher 3 uit (die nu eindelijk gold is) en die game legt de lat volgens mij weer een stukje hoger! Naast GTA 5 was de trailer van Star Wars nummer 7 ook een reden dat het internet als een dwaas om zich heen blaatte. Zie hieronder de trailer. Inclusief 10 seconden teaser van Star Wars Battlefront 3 op het eind.

10464399_10153402069446840_2695372804977008372_n

DE ROCKSTAR EDITOR

Maar goed, niet alleen heeft GTA 5 nu graphics op een resolutie van 4k, maar ook een heuse video editor, en allemamaggies wat een lol kan je daar mee hebben! Er verschijnen dezer dagen talloze video’s van de avonturen die mensen beleven in de, op Los Angelos geïnspireerde stad, Los Santos. Natuurlijk kan je hier heel serieus mee omgaan en een dikke actiefilm maken, maar ook puur voor humor. Zie hieronder het resultaat van DannyOnPC. Als je net gegeten hebt en je hebt een cellulitisfobie, skip dit filmpje dan even.

‘GA LEKKER BUITEN SPELEN’

Ja, strand, dikke vrouwen en bodychecks, het kan allemaal in Los Santos, de zon schijnt er altijd. Niet geheel toevallig is dat gelijk mijn bruggetje naar de temperatuur van woensdag…want WAT EEN HITTE! Mensen zullen het wel herkennen: ‘ga even lekker naar buiten in plaats van binnen op je spelcomputer, console, wat het ook is’. Ok, dan doen we dat toch lekker! Maar dan wel gelijk als een baas!

funny-gamers-playing-mario-kart-projectormario-kart-beamer

Zeg zelf, de ideale gamekamer van Martin klinkt ook gewoon veel fijner dan nutteloos buiten zitten! Sommige gamers die nog thuis wonen zullen misschien een verkeerd respons uitlokken bij hun psychopathische vader zoals in het filmpje hieronder:

(ok fijn, het is overdreven, maar wel grappig… en zielig voor de jongen)

VITAMINE G

Ja, gamers begrijpen elkaar. Waarom buiten in de zon zitten als je binnen epische avonturen kan beleven in fictieve werelden? Die gaan zichzelf niet redden. Daarbij, vitamine G (van gamen) houdt het brein lekker scherp! De ‘buitenspeel-kwestie’ is dan ook vrij tijdloos, hoewel je steeds minder kinderen op straat ziet… is wel veiliger toch? Hopelijk minder tijdloos is de tegenwoordige discussie over resoluties van games. MOORD EN BRAND wordt er geschreeuwd door sommige spelers over wederom de zoveelste game die niet 1080p ondersteuning heeft op de Xbox One. Misschien kunnen diezelfde spelers tijdens het zoeken van de verloren beeldlijnen ook gelijk zoeken naar de reden waarom games leuk zijn… de gameplay zelf.

meme32

WEEKEND ZONDER SPOILERS

De vorige Weekendklok gaf al een hint naar de eerste episode, want ja, Game of Thrones is weer begonnen. Wees niet bang, geen spoilers in de Weekendklok. Maar over eerste episodes gesproken, Game of Thrones seizoen 5 aflevering 1 staat voor Xbox 360 en Xbox One gebruikers al online zonder HBO te hebben. Even kijken dus. Winter is coming… wat ik overigens niet snap, want winter komt er theoretisch gezien altijd aan. Ook in de zomer komt er altijd nog een winter aan. Of is de Weekendklok nou te serieus en nuchter hiervoor?

winter-is-coming_o_950997

FINISH HIM!!! FOR A DOLLAR!

Er was nog een ding waar je niet om heen kon deze week in gameland, de betaalde fatalities in Mortal Kombat. Wat is er gebeurd met de reeks uit onze jeugd? Fatalities, de (letterlijk) gruwelijke moves die de meeste bizarre knoppencombinaties nodig hebben…gedegradeerd tot een simpele knop waar je voor moet betalen als je makkelijk een fatality wilt uitvoeren. Dames en heren, de Weekendklok van 1995 bevat nog epische citaten van kinderen op het schoolplein die informatie met elkaar uitwisselden over Mortal Kombat fatalities. Of sommige redacteuren onder ons keken stiekem achter in de PU. Het is een schande dat het tot dit soort betalingsmodellen moet komen.

cby6a

qSMqJXE

Toch wil ik deze Weekendklok niet afsluiten met een negatief gevoel over de gamesindustrie. Geheel in het thema van scheve business-modellen in de gamesindustrie is er een lichtpunt voor EA Access gebruikers. Gezien de dienst ervoor zorgt dat jij eerder nieuwe games kan spelen dan de rest, kan je dus blijkbaar Star Wars Battlefront 3 ook eerder spelen. Of je daar blij van moet worden, dat moet nog blijken. Ook al is DICE de ontwikkelaar, bij Battlefront 3 bestaat nog steeds de kans dat EA er een rotzooi van gaat maken. Overigens geldt dit ook alleen voor Xbox One gamers gezien EA Access enkel daarop beschikbaar is. Genoeg om een tegenhanger te worden voor de PS4? Wie zal het weten. Er is trouwens ook nog een poll over de twee giganten deze week. De stelling luidt: Microsoft kan met een prijsverlaging de inhaalslag op de PS4 maken. Eens of oneens?

0DnSCxs

Deze variant is ook leuk

771

 

344

LATEN WE POSITIEF BLIJVEN

Tot slot, happy thoughts, positieve vibes en chillen met je billen in je vrije tijd. Geniet lekker van de (virtuele) zon, ga er op uit in de mooie (virtuele) landschappen om je heen. De Weekendklok tikt er weer vandoor! Game on!

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties