Overwatch was voor de E3 de laatste hype. Laten we het daar weer eens over hebben, want er komt namelijk nieuwe content aan!

Nu we na de E3-hype weer met beide voetjes op de grond staan is het weer zaak om ons op de huidige, al uitgekomen, games te focussen. We moeten natuurlijk wel weer verder met gamen na al die trailers en XboxNederland-filmpjes op YouTube en Facebook te hebben gekeken.

Voor en tijdens het spelen van Overwatch, als ik niet op de E3 ben speel ik Overwatch. Met deze game was mijn eerste ingeving: eSports. Er zitten veel characters in de game, veel verschillende abilities en daarbij gaat de game het meest om het samenwerken met je teamgenoten. We weten al een tijdje dat er een Competitive Mode voor de game zit aan te komen, dit wordt ook weer bevestigd door “Game Director” Jeff Kaplan. Hij gaf aan dat de mode snel op een publieke testserver zou komen. Natuurlijk is er nog geen timeframe aangegeven maar ik vind het toch fijn om te horen dat er hard aan wordt gewerkt. Samen met de XboxNederland-crew en aanhang hebben we een best prima team rondlopen en ik ben heel benieuwd hoe we het in zo’n mode zouden doen.

overwatch mei

Uitbreidingen

Overwatch heeft naast de gameplay natuurlijk ook in de conceptuele opzet een MOBA-principe. Voor de niet zo MOBA-spelers onder ons betekent dit dat er in de tijd steeds nieuwe characters en maps aan de game worden toegevoegd. Volgens Kaplan wordt er dagelijks gewerkt aan de nieuwe characters maar zijn deze nog allemaal in de prototype-fase. Er valt dus nog niet veel aan die kant aan te kondigen. Waar we wel heel snel op kunnen rekenen is een nieuwe map voor Overwatch. Er is echter nog geen naam voor de nieuwe map maar hij is wel officieel aangekondigd. Wat voor de MOBA-noobs onder ons ook fijn is om te weten is dat alle characters en maps die aan de game worden toegevoegd gewoon helemaal gratis zijn, zo ook bij Overwatch dus. HYPE!

Wat nog een beetje stroef loopt in Overwatch is de “Play of the Game” feature die aan het eind van iedere match wordt laten zien. De Game Director geeft aan hier mee bezig te zijn maar dat we nog niet zo snel een update hiervoor moeten verwachten. Ik vind het persoonlijk niet erg. Ik vind het altijd wel grappig dat je zelf vindt dat je een hele epische play met vier kills hebt gemaakt en dat de Play of the Game dan een hele oneerlijke Bastion of Reaper-play is bijvoorbeeld. Dan ben je helemaal gefrustreerd en ga je die champions nog meer haten. Ik vind dat wel de charme van de game en in een party met je vrienden brengt het ook de nodige lol mee. Voor uiteindelijke eSports kan ik het mij als Blizzard echter wel voorstellen als die functie werkt wanneer er duizenden mensen zitten te kijken. Maar zoals Kaplan zegt; “Dat is een probleem voor later”.

overwatchheader

 

Lange termijn projecten

Iets wat we op de lange termijn ook voor Overwatch kunnen verwachten is customization in alle soorten en maten. Denk bijvoorbeeld aan random poses en meerdere voice-lines en sprays per character in een match. Iets wat Kaplan ook noemt zijn zelfs privé servers met server browsers! Daarbij zegt Kaplan ook het omstreden ban-beleid van Overwatch te blijven handhaven. Iets wat naar mijn mening al erg goed loopt is de kwaliteit van de servers. Ik heb bijna geen lag in matches en heb altijd kunnen spelen wanneer ik dat wilde. De enige kritiek is dat het handhaven van een party echt een gezeik is in Overwatch. Wanneer ik met een groepje van drie vrienden aan het spelen ben en jij wilt ons joinen, moet iedereen weer naar het hoofdmenu toe en moet ik jullie alle vier gaan inviten. Dit is natuurlijk niet meer van deze tijd en ik denk dat letterlijk iedere game die de laatste jaren is uitgekomen en komende tijd gaat uitkomen dit beter doet. Dit is het laatste waar volgens Jeff Kaplan tijd wordt ingestoken, al is dit weer op de lange termijn.

De game is een paar dagen geleden voor die 10.000.000’ste keer over de toonbank gegaan, iets wat we wel vaker zien bij een Blizzard-game. Dit gebeurt denk ik ook doordat deze uitgever/studio zo erg achter haar games blijft staan. World of Warcraft, StarCraft en zelfs Heartstone zijn games die genres op de kaart hebben gezet en/of hebben overgenomen. We zien dit met Overwatch weer gebeuren, vooral op de pc dan, dit zeg ik er dan even voor mijn collega Domingo bij. Ook al gaat het een tijdje duren, alle mensen die Overwatch hebben gekocht kunnen ervan uitgaan dat ze over een paar jaar de game kunnen opstarten en nog steeds een frisse game kunnen verwachten.

Ik ben oprecht benieuwd hoe de community van XboxNederland denkt over Overwatch, hoelang gaat deze game het op de Xbox One volhouden. Let us know guys!

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
DramaKing
6 jaren geleden

Overwatch is echt supervet. Wel mooi om te weten dat er aan tweaks en content gewerkt wordt, want er is ook voldoende bullshit om aan te pakken.