Het is de laatste dag van 2015 en het einde van de onvermijdelijke lijstjesreeks. Ik moest er ook maar aan mee doen. Niet omdat het opgedragen werd vanuit de hoofdredactie hoor, nee echt niet..

De ‘nope’-lijst

Laten we beginnen met de ‘nope’-lijst, altijd leuk om te zeiken op games toch? Wees eerlijk, we zijn allemaal een stelletje azijnzeikers, wij gamers. “Wat?? 59fps??!! Shit game, unsub, unfollow, verketteren die handel.” Ok, dat is wellicht iets te kort door de bocht maar wij gamers zijn zo goed in zout op elke slak leggen dat het bijna eng is.

Call of Duty: Black Ops 3

Kappen nou met die onzin. Als ik Halo wil spelen dan koop ik wel Halo. Ben he-le-maal klaar met jetpacks, boosters, thrusters, lasers en al die wazige nep sci-fi meuk. Hey Activision, ga eens terug naar de Modern Warfare tijd. Kthnxbye.

Call-of-Duty-Black-Ops-3-2

Evolve

Goed bedacht, waardeloos uitgevoerd. Marketing heeft dit spel zo hard verneuqt, niet normaal. Het spel zelf leek me ergens wel leuk, maar hoe deze game in de markt werd gezet… Weet je nog de alpha van Evolve? Die op Twitch ongeveer 2 maanden lang te zien was? En de Beta, waar je ook al 90% van de game zag op Twitch? Ja, dat verkloot je verkoopcijfers. Een alpha of een beta is prima, maar doe dat lekker 3 dagen ofzo. Voordat het spel voor het klootjesvolk uit was had ik alles al 100 keer gezien. Er waren meer games dit jaar die belachelijke alpha’s en beta’s hadden, en “streamer exclusive deals” waarbij je driekwart van de game al zag, maar Evolve spant de kroon.

evolve

Destiny

Hier ga ik zoveel gezeik mee krijgen, maar ik haat Destiny. Wat een slap aftreksel van Halo. En om maar even te zwijgen over het feit dat de heren in de ivoren torens bij Destiny HQ het geld met vrachtwagenladingen binnen kregen van arme gamers die elke keer maar weer geld moesten lappen om iets te doen.

steeds maar weer

En toch zijn er mensen die het een geweldig spel vinden. Ik kan er met mijn kop niet bij, maar goed er zijn ook mensen die Farmville en Candy Crush spelen tot hun ogen bloeden. Dus ja, het zal wel aan mij liggen.

Star Wars Battlefront

Wederom maak ik mijzelf niet populair met deze uitspraak, maar I don’t care. Star Wars Battlefront, het enige leuke aan dit misbaksel is dat de titel leuk klinkt als je het op z’n Japans uitspreekt. “Stare Warse Batteluh Fruntuuh”. Verder is het een shit-tier game. De graphics en de sound-enginering zijn absoluut top notch, maar verder is het de troep uit mijn afvoerputje nog niet waard. Hoeveel maps krijg je ook alweer? Hoeveel durven ze voor de DLC troep te vragen? En hoe extreem eentonig is de game? Dat ze het durven uit te brengen, echt waar. Als er geen Star Wars in de titel stond dan had niemand deze game ooit gekocht.

star wars battlefront

Battlefield Hardline

Nog ééntje dan, nog één keer zeiken op een game. Wat een shit game is dit zeg. Ken jij iemand die Battlefield Hardline nu nog speelt? Ik in ieder geval niet. Terwijl Battlefield 4 nog steeds retepopulair is, dus het ligt niet aan de franchise of aan de achterban van Battlefield. Zelfs Battlefield 3 wordt nog vaker gespeeld dan Hardline denk ik. De game is gewoon niet leuk. De bugs zijn ook niet best, maar het grootste punt is dat de game gewoon niet leuk is om te spelen. Battlefield is grootschalige oorlog waar tanks en helikopters je om de oren vliegen terwijl je met je team probeert om een stuk terrein te winnen. Niet een potje cops and robbers. Noem het geen Battlefield als het geen Battlefield is EA, moet ik dan ook echt alles uitleggen? Pfff…

battlefield hardline

En dan nu… de toppertjes!

Ze zijn er wel hoor, games die ik persoonlijk leuk vindt om te spelen. Echt waar, ik ben niet altijd een cynische klootzak die alles altijd beter weet. Wel vaak, maar ik kan ook net zo positief zijn als negatief.

Dying Light

Gewoon een dijk van een game. De setting is goed neergezet, de gameplay is niet al te repetitief en de releasedatum was briljant. Lekker in het voorjaar doen joh, dan is er niets bijzonders wat uitkomt. Gamers willen games kopen, ook in het voorjaar. Deze game heeft mijn lente goed gemaakt, ondanks een dikke bug waardoor ik opeens alles kwijt was. Het leuke aan die bug was wel dat toen ik opnieuw begon, ik opeens alle perks had en ik direct end-game wapens vond. Een soort new-game plus of god mode dus, speelt erg fijn kan ik je vertellen!

dying light

Magic Duels: Origins

Ook met deze uitspraak ga ik gezeik krijgen… Ik weet het jongens, de game was buggy as hell, de online multiplayer deed het vaker niet dan wel en de iOS versie deed het helemaal niet. En we moesten superlang wachten op de Battle for Zendikar-uitbreiding. Maar toch, ik heb dit jaar de meeste uren in deze game gestopt. Ten eerste is de game gratis, altijd +1. Als je een beetje regelmatig speelt dan hoef je geen geld te spenderen om meer kaarten te krijgen, een paar potjes per week is voldoende om genoeg gold te krijgen om beetje bij beetje alle kaarten te kopen. En nu de Battle for Zendikar-uitbreiding er eindelijk is, werkt het spel gewoon goed. Okay, er zijn 2 kaarten die een bug hebben. Maar verder werkt het. Okay, je moet lang wachten voordat je een multiplayer-potje in kan, maar het werkt wel nu. Okay, de AI speelt zwaar vals met al die removal cards die ze elke keer precies op het juiste moment krijgen. Maar verd- weet je, laat maar..

mtg

Fallout 4

Het is Fallout 4.

vaultboy

 

Dat was het wel zo’n beetje denk ik. Veel shit games en een aantal parels die mijn social time aardig hebben verneukt. En nogmaals, dit is puur mijn mening. Iedereen denkt er anders over en dat is maar goed ook. Vindt jij Star Wars Battlefront wel leuk? Gewoon lekker spelen dan, trek je niets aan van mijn gezeik. Vindt je Fallout 4 niet tof? Kan, als het niet jouw type game is dan is het niet jouw type game. Al met al was 2015 een goed jaar voor videogames. Veel dikke AAA titels, veel leuke Indie games en vooral heel veel leuke show’s waar ik toch altijd blij van wordt.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties