Je hebt vast en zeker wel een keer van ze gehoord: Telltale Games! Een gameontwikkelaar die keer op keer iets unieks doet: een schitterend, episch verhaal vertellen waarin jouw keuzes als speler centraal staan. Jaren geleden waren ze zeer succesvol met de Sam & Max games,  daarna bleef het echter lang stil. Totdat men met een game, over het gruwelijke The Walking Dead serie kwam. Wat maakt deze gameontwikkelaar nou zo geweldig?

Telltale-Games-The-Walking-Dead

Keuzes, Keuzes en de gevolgen daarvan

Eerlijk is eerlijk, ik had geen ervaring met Telltale toen ik als fan van The Walking Dead (TWD) aan de gelijknamige game van Telltale begon. Sterker nog, ik was aardig kritisch. Point and Click games behoren nou eenmaal in een categorie die mijn interesse niet weten te pakken. In TWD ging dat net even anders. Direct werd ik gegrepen door het feit dat ik zelf mijn eigen antwoorden mocht kiezen, nu is dat niet nieuw in games maar weinig games weten keuzes die je maakt zo diep uit te werken en hebben deze keuzes zoveel invloed op het verloop van je verhaal. Je bent eigenlijk een hoofdpersoon in een groot virtueel boek wat je zelf deels schrijft. En de keuzes die je in TWD mocht maken, waren vanaf Season One niet misselijk. Ik moest namelijk soms kiezen wie wel of niet bleef leven. Ga je iemand die door een walker achterna wordt gezeten redden of niet? Wat doe je als iemand met zijn voet vast zit in een berenval en je wordt overlopen door walkers, laat je diegene dan liggen of hak je met een bijl zijn voet eraf? En wat doe je met een doorgedraaid lid van je groep, laat je die achter of steun je diegene? Dat soort keuzes, krijg je voor je kiezen en vaak moet je de keuzes binnen een bepaalde tijd maken. De uitgebreide mogelijkheid tussen keuzes en de gevolgen daarvan maken van de Telltales games een meesterwerkje, dat  niet onopgemerkt blijft!

fab

Al gauw na de release van de eerste 3 episodes van TWD werd bekend gemaakt dat er een tweede seizoen van zou komen (de games worden in episodes uitgebracht die per stuk of per season pass aangeschaft kunnen worden).
Sneeuwwitje als dame van plezier?

Toen Telltales met een nieuwe game kwam, The Wolf Among Us had ik hier nog nooit van gehoord: Even een korte uitleg voor de mensen die dit ook niks zegt: The Wolf Among Us is gebaseerd op sprookjes. Jij speelt een detective genaamd Bigby, die in de sprookjes door het leven ging als de grote boze wolf. In de stad waarin de game zich afspeelt, leven meer personages uit sprookjes, ook wel Fables genoemd. Zo is Sneeuwwitje je partner, zijn Belle en het Beest je buren en woon je samen met varken Colin die een van de 3 biggetjes moet voorstellen. Klinkt het al leuk? Nou, ook hier komt de genialiteit van Telltale Games maar ook van de gelijknamige strips om de hoek kijken. De stad wordt namelijk geteisterd door een gestoorde seriemoordenaar die het gemunt heeft op prostituees die zich moeten kleden als Sneeuwwitje: spannend!

eolggl3onxy7gl3pahfb

Game van een Game!

Een aantal maanden geleden kreeg Telltale Games vanwege hun fantastische games een primeur:Ze waren namelijk de eerste ontwikkelaar die een game maakten gebaseerd op een game. Ehhhh, kun je het volgen? Dat dacht ik al. Men kwam met een volledig op zichzelf staand verhaal gebaseerd op het epische Borderlands. De naam? Tales of the Borderlands! Jup, het verhaal staat volledig los van het verhaal uit de vorige Borderlands games en is dus toegankelijk voor iedereen. De game moet het nog steeds hebben van het Point and Click principe en een flinke portie humor. Aangezien Borderlands gebruik maakt van een cartoony look en Telltale Games deze ook al gebruikt in al hun games, zijn Borderlands en Telltale zeer goed geschikt voor elkaar! Op het moment van dit schrijven is er nog maar één episode uit van Tales of the Borderlands.

got

Aangezien Telltale met The Walking Dead liet zien dat men actuele, populaire tv-series met speels gemak kon omtoveren tot een episch avontuur, kregen ze er nog een opdracht bij: Game of Thrones!
Anders dan in de andere Telltale Games speel je hier niet één personage maar meerderen. Dit heeft te maken met het feit dat er zoveel personages in de game zitten dat het anders onmogelijk zou zijn om alles goed te volgen. Telltale speelt hier op in door het verhaal te splitsen in hoofdstukken. Een prima keuze als je het mij vraagt, waardoor het verhaal goed te volgen blijft. Ook deze game staat los van de serie en vertelt zijn eigen verhaal, al komen er wel karakters van de gelijknamige serie in voor. Op het moment van dit schrijven is er nog maar één episode uit van Game of Thrones’

Kopen, kopen, kopen!

Je hebt het nu denk ik wel zo’n beetje gelezen waarom ik Telltale Games zo geweldig vind. De enorme diversiteit aan games die allemaal een heel ander verhaal vertellen en een hele andere sfeer hebben zorgt voor veel vermaak. En zelfs in een verhaal kan er een ander verhaal verteld worden, want in elke game geldt: jouw keuzes zijn doorslaggevend voor de game. En er is voor ieder wat wils! Wil je humor? Dan pak je Tales of the Borderlands. Wil je een detective? Dan neem je The wolf among us. Wil je survival horror? Dan kies je The Walking Dead. En wil je terug naar de Middeleeuwen? Dan kies je voor Game of Thrones. En wil je ze allemaal? Dan kun je in de Xbox Store voor €109,99 kiezen voor de Telltale Games Collection.

Hierin zitten The Walking Dead Season One, The Walking Dead Season Two, The Wolf Among Us, Game of Thrones en Tales of the Borderlands. Aangezien er van Game of Thrones en Tales of the Borderlands nog 4 episodes moeten uitkomen, krijg je er van Telltale voor beide games de Season Pass bij. Veel speelplezier!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties