De backlog aan games puilt uit! Stapels met games waaraan ik begonnen ben, maar die ik niet afgemaakt heb. In 2024 gaat het roer om! Mijn goede voornemen is om games vaker uit te spelen en de credits te laten rollen als nooit tevoren. Staat de teller eind 2024 niet op minstens 40 afgeronde games, dan is het eerste rondje tijdens de XBNL-community BBQ voor mijn rekening!

Ze rollen weer lekker deze week. De credits van game nummer 12 van 2024 kunnen afgevinkt worden en niet zomaar een game. Hogwarts Legacy won de XBNL community-awards van 2023 voor beste game van het jaar. Afgelopen jaar had ik wel een paar uur in de game gestopt, maar halverwege heb ik de toverstaf even aan de kant gelegd. Niet omdat ik de game niet interessant vond, maar omdat 2023 natuurlijk bomvol games zat die van een review voorzien moesten worden. Afgelopen week heb ik de game weer opgestart en wat een feestje was dat!

Wat voor soort game is Hogwarts Legacy?

Hogwarts Legacy is een open-world action RPG die zich afspeelt in de wereld van Harry Potter. Het spel speelt zich af in de jaren 1800 en je speelt als een student ‘die een sleutelrol speelt in een eeuwenoud geheim dat de tovenaarswereld bedreigt’. Als speler maak je bondgenoten, leer je allerlei toverkunsten en verken je de prachtige wereld van Hogwarts Legacy.

Qua gameplay bestaat Hogwarts Legacy uit puzzelen, exploratie, combat en RPG-elementen. De game weet zeer overtuigend de Harry Potter sfeer over te brengen, mede dankzij de sublieme verhaalvertelling en voice-acting, een breed scala aan toverspreuken en natuurlijk de talloze verborgen ruimtes die te ontdekken zijn en puzzels om op te lossen. In de 30 uur dat ik de game gespeeld had, heb ik me geen moment verveeld. Er is ontzettend veel te ontdekken en te doen.

Credits

Eindeloos vaak is geprobeerd om een populaire televisieserie of film als game uit te geven, maar zelden weet een studio hierin te slagen. Avalanche Software weet echter een overtuigende Harry Potter-game uit te brengen en zet absoluut een nieuwe standaard neer. Hogwarts Legacy brengt een sterk en sfeervol verhaal, een adembenemend mooie wereld met daarbinnen leuke en gevarieerde gameplay in verwerkt. Hogwarts Legacy is het waard om tot de credits te spelen en is zo goed dat ik misschien later dit jaar voor een tweede ronde ga om alle achievements even mee te pakken.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties