Xbox Adaptive Controller wint prijs

“When everybody plays, we all win” was de afsluitende zin van de Xbox Adaptive Controller commercial die tijdens de Amerikaanse Super Bowl werd getoond. De controller van Microsoft stelt gamers (kinderen en volwassenen) met een lichamelijke beperking in staat te gamen op de Xbox one. Dat is wel een prijs waard, vind je niet?

De Adaptive Controller is een samengestelde hub met twee grote ronde vlakken erop. Bij de Cannes Lions, een jaarlijks evenement voor de internationale reclame, won de campagne van de controller de prijs van “Brand Experience & Activation”.

De prijs werd toegekend omdat de reclame-uiting:

niet alleen de relatie tussen het merk en de consument versterkt, maar ook een positieve invloed op het leven van mensen heeft

aldus juryvoorzitter Jaime Mandelbaum, Chief Creative Officer van VMLY&R Europe. .

Over de prijs zegt Jaime dat er verschillende kanshebbers waren maar dat deze campagne van Microsoft de beste end-to-end ervaring biedt.

Afbeeldingsresultaat voor Xbox Adaptive Controller

Als je kijkt naar videogames is dit de enige manier waar mensen een vliegtuig kunnen besturen of in een auto kunnen rijden in een andere realiteit. Maar deze kinderen hebben andere beperkingen. Doordat Microsoft het gamen mogelijk maakt voor beperkte kinderen valt de kloof weg tussen hun leeftijdsgenoten en krijgen zij dezelfde ervaring.

Al was de campagne nogal emotioneel (Mandelbaum gaf aan dat hij verschillende personen een traantje zag wegpinken toen de video getoond werd) is dat niet de reden dat hij gekozen is.

Het was niet alsof we de video gezien hadden en allemaal op een bepaald moment tranen in de ogen hadden wat de keuze bepaalde. Op een gegeven moment moet je een beetje afstand nemen en kijken naar wat het eigenlijk voor het merk deed.

Campagnes die over inclusie gaan zijn een trend in de huidige campagnes. Dat dit zo is zien we wel in bijvoorbeeld het zien van mensen met het syndroom van Down in de vele kledingcampagnes op dit moment. Merken hebben deze groep mensen gevonden en wil ze in de maatschappij betrekken.

De campagne van Microsoft’s Controller bestond uit een video waar kinderen met beperkte mobiliteit met veel plezier aan het gamen waren dankzij de Adaptive Controller. Ook zijn er instructievideo’s op YouTube waarin wordt uitgelegd wat er allemaal mogelijk is met de Controller. Als laatste is er een eSport-toernooi voor gamers van alle niveaus georganiseerd. De gehele campagne heeft 1,1 miljard impressies opgeleverd.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties