A Way Out is gratis voor de tweede speler met online co-op

Dit is nogal bijzonder. Wanneer je A Way Out met een vriend wilt spelen hoeft slechts één van beiden de game te bezitten, de ander kan gratis meespelen. Ja, online.

Schrijver en director van de game, Josef Fares, gaf op Twitter aan dat je maar één copy hoeft te hebben als je A Way Out met een vriend online wilt spelen.

Het is nogal bijzonder om twee redenen. De eerste is dat EA de uitgever is en we weten allemaal hoeveel EA van geld houdt. Gratis gamen is niet iets wat in EA’s woordenboek voorkomt. Waarschijnlijk heeft de Zweedse ontwikkelaar Hazelight dit afgedwongen, maar wie weet, misschien heeft EA inmiddels zelf ook het licht gezien…

De tweede reden is dat dit, voor zover mij bekend is, nog niet eerder is gebeurd met een game op de Xbox. EA beschrijft dat je een friend-pass krijgt waarbij je een vriend kunt uitnodigen die de game met jou kan spelen. Hij kan hem vervolgens niet alleen spelen, wat op zich ook wel logisch is bij een co-op game.

Ik ben in elk geval blij om te horen dat we de game online co-op kunnen spelen zonder extra te betalen. Ik hoop dat we met deze game een tijdperk ingaan van story-driven co-op-games. Kom maar op!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments