Inmiddels staan er zo veel games in de Xbox Game Pass dat je door de bomen het bos niet meer ziet. In dit artikel bespreken Niels en Rik de 5 leukste split-screen en couch co-op games die je in de Xbox Game Pass kunt vinden!

Wie is er niet groot mee geworden? Samen op de bank een game spelen. De couch co-op games kennen een rijke geschiedenis, maar het concept lijkt anno 2022 wel wat minder door ontwikkelaars in games toegepast te worden. Toch zijn er nog genoeg games die je samen op de bank kunt spelen. Je leest hier onze top 5 couch co-op games die nu in de Xbox Game Pass te spelen zijn! Mocht je niet weten wat Xbox Game Pass is? Onderaan dit artikel leggen we het uit.

5. A Way Out

A Way Out is door Hazelight studios ontwikkeld en in 2018 uitgebracht. De game is dus al een tijdje uit, maar heeft de tand des tijds uitstekend doorstaan. In A Way Out probeer je samen met je partner in crime uit een gevangenis te ontsnappen. De game kent de nodige dosis humor en een goed verhaal! De belangrijkste gameplay elementen bestaan uit samen puzzelen en enige (gecoördineerde) actie-reactie.

  • Beschikbaar: console en pc via Xbox Game Pass
  • Leeftijd: 18 jaar en ouder
  • Aantal spelers: 2
  • Speeltijd: 6 – 8 uur
  • Moeilijkheidsgraad: 3/10

Ook op de redactie hebben we destijds enorm van deze game genoten. Niels heeft de game een 92/100 gegeven en dat is redelijk uniek. De twijfelaar zou de review nog eens kunnen lezen, deze kun je hier vinden.

Je kunt hier meer informatie over A Way Out vinden.

4. Overcooked 2

Ook op de Xbox kun je met party games aan de slag. Overcooked 2 brengt veel hectiek, chaos en vooral humor naar je beeldscherm. Samen met je co-op buddy is het de bedoeling om zo snel mogelijk, zo veel mogelijk, gerechten te maken. Naarmate je verder komt in de game, zullen de gerechten exotischer worden. De kans dat er dan iets mis gaat en bijvoorbeeld de keuken in brand vliegt wordt daarmee ook groter. Uiteraard ligt dat niet aan jou en moet jouw co-op buddy vooral minder in de weg lopen. Cheers!

Beschikbaar: console en pc via Xbox Game Pass
Leeftijd: 3 jaar en ouder (maar zal voor kinderen <6 waarschijnlijk nog te moeilijk zijn)
Aantal spelers: 2 – 4
Speeltijd: +20 uur
Moeilijkheidsgraad: 6/10

Je kunt hier meer informatie over Overcooked 2 vinden.

3. Unravel Two

Unravel Two is een hele bijzonder game. Het combineert unieke verhaalvertelling met uitdagende puzzel en platform elementen. De werelden in Unravel Two zien er in vele opzichten schitterend uit. De art-style is geweldig en het sounds design weer de sfeer goed te versterken. De game biedt de nodige uitdaging, met name in het puzzelen om verder door het level te raken.

Beschikbaar: console en pc via Xbox Game Pass
Leeftijd: 7 jaar en ouder
Aantal spelers: 2
Speeltijd: 8 – 12 uur
Moeilijkheidsgraad: 7/10

Unravel Two is een echte gezinsgame. Leuk om samen met je partner of met je kids te spelen. Ook Niels was er destijds erg van onder de indruk. Zijn review kun je hier lezen.

Je kunt hier meer informatie over Unravel Two vinden.

2. Minecraft Dungeons

Uren en uren aan speelplezier! Minecraft Dungeons weet het action RPG genre op een toegankelijk manier naar de Xbox te brengen en weet tegelijkertijd de Diablo veteranen onder ons, die dit samen met hun kids spelen, ook van uitdaging te voorzien! Er is veel te ontdekken in Minecraft Dungeons, zoals geheime levels, specifieke builds en pittige bazen. Minecraft Dungeons biedt het allemaal en meer!

Beschikbaar: console en pc via Xbox Game Pass
Leeftijd: 7 jaar en ouder
Aantal spelers: 2 – 4
Speeltijd: +20 uur
Moeilijkheidsgraad: 4/10 (moeilijkheidsgraad is aan te passen)

De ontwikkelaars hebben na de release van Minecraft Dungeons niet stil gezeten. Er is een hele berg aan nieuwe content te downloaden en tevens is er een season pass geïntroduceerd. Op de redactie waren waren we erg onder de indruk van deze game, zoals je hier in de review van Rik hebt kunnen lezen.

Je kunt hier meer informatie over Minecraft Dungeons vinden.

1. It Takes Two

Het summon onder de couch co-op games komt uit de koker van Hazelight Studios. Met It Takes Two heeft de ontwikkelaar de grenzen van het co-op genre op unieke manier weten te verleggen. Alles klopt aan deze game. De verhaalvertelling, het level-design en de platform-actie. It Takes Two heeft in 2021 tientallen Game of the Year-awards gewonnen. Ook binnen de XBNL-community is deze game de grote winnaar van 2021!

Beschikbaar: console en pc via Xbox Game Pass
Leeftijd: 12 jaar en ouder
Aantal spelers: 2
Speeltijd: 10 – 14 uur
Moeilijkheidsgraad: 6/10

It Takes Two is één van de weinige games die ook op de XBNL-redactie een 10/10 heeft gekregen. Mocht je de review van Jeff en Rik nog eens willen bekijken dan kan dat hier.

Je kunt hier meer informatie over It Takes Two vinden.

Wat is Xbox Game Pass?

Je kunt op twee manieren games op je Xbox spelen. Uiteraard kun je een game kopen. Dat kan zowel een fysiek exemplaar of een digitaal exemplaar zijn. De fysieke games koop je in de winkel en dan krijg je de game op een disc mee. De digitale games koop je in de Microsoft Store, waarna de game aan jouw account gekoppeld wordt.

Xbox Game Pass biedt een andere optie om games te spelen. Je koopt een abonnement waarvoor je maandelijks betaalt. Er zijn drie Game Pass abonnementen beschikbaar: Xbox Game Pass voor console, Game Pass voor pc en Xbox Game Pass Ultimate (console en pc). De prijzen kunnen verschillen per webwinkel, maar liggen meestal tussen de 10 – 15 euro per maand, waarbij de Xbox Game Pass Ultimate de duurtste variant is.

Wanneer je in het bezit bent van het Xbox Game Pass abonnement, kun je alle games die hier onderdeel van zijn spelen. Dat zijn er enkele honderden. Je kunt het vergelijken met Netflix of Disney+. Iedere maand worden er nieuwe games toegevoegd die vervolgens voor 6 tot 12 maanden te spelen zijn. De games die door de Xbox Game Studios gemaakt worden blijven in de Game Pass te spelen. Daarnaast zien we dat games ook regelmatig in Game Pass terugkeren. Het is een enorm goede deal, vooral voor diegenen die verschillende soorten games spelen of voor gezinnen met kinderen. Je kunt hier een lijst vinden met alle games die beschikbaar zijn.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments