In bovenstaande video beschuldigt een vrouw, die bij de website van The Verge werkt, Microsoft er van dat ze uit hun nek lullen met betreffende de Hololens.

De Hololens werd afgelopen winter gepresenteerd en was voor iedereen behalve zo’n kleine honderd man een grote verrassing. Deze AR bril, zal de bril van de toekomst worden. Microsoft liet hier mee zien dat ze nog steeds innoverend bezig zijn. De bril doet namelijk totaal iets anders dan de VR-brillen die op komst zijn. Een VR-bril sluit je omgeving totaal af, je ziet dus niks meer. Een AR-bril neemt de omgeving mee. In alle filmpjes van de afgelopen tijd, zowel tijdens de presentatie maar ook tijdens het Microsoft Build-evenement waar Sander een nerdgasm van kreeg, presenteert Microsoft een bril die items in de hele omgeving plaatst. Je loopt op Mars en dan zie je overal Mars geprojecteerd. Maar kan dit ook echt? In de bovenstaande video beweert de dame in kwestie iets anders. Ze zegt namelijk dat je alleen zicht hebt van de voorkant. Dus geen items helemaal verspreid door de kamer heen.

Ik denk vooral dat als dit waar is, wat mij vrij logisch lijkt, dit geen probleem is. Het probleem zit hem dan in de manier van marketing van Microsoft. Wees gewoon eerlijk! Zeg wat het ding kan of nog gaat doen. Wat hij niet kan moet je ook niet suggereren. De toekomst zal het ons leren, wie weet heeft deze dame helemaal ongelijk.

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Leon Zandman
Leon Zandman
8 jaren geleden

Klopt. Het probleem zit ‘m in het managen van de verwachting. Microsoft heeft er een handje van zaken te overpromisen en te underdeliveren. Dat is jammer. De techniek achter HoloLens werkt namelijk wél. Verschillende journalisten (o.a. van The Verge) hebben in januari bij Microsoft in Redmond een demo gehad van een krachtig HoloLens prototype. Hiermee was de Mars-demo goed te doen. Vorige week op Build waren er standalone headsets, die beduidend minder krachtig waren. Een beperkte FOV, dus alleen recht voor de zag je holo-objecten en dan ook nog eens beperkt diep. Hiermee is die Mars-demo totaal onzinnig, omdat de… Lees verder »

Leon Zandman
Leon Zandman
8 jaren geleden

Brad Sams NeoWin heeft wat visualisaties van de FOV-problemen met HoloLens geplaatst: http://www.neowin.net/news/round-2-with-hololens-a-bright-future-ahead-a-narrow-field-of-view-today