Virtual Reality begint steeds meer zijn plekje te krijgen in de game industrie. Waar het is begonnen met video’s zijn er toch steeds meer gameproducenten die ook met het stukje techniek aan de slag willen. Maar Phil Spencer denkt dat het nog een hele poos gaat duren tot iedereen een VR apparaat in huis zal hebben.

Phil’s liefde voor VR

Als we Phil moeten geloven is hij verliefd op het stukje technologie achter de VR apparaten. Hij heeft naast de HTC Vive ook een Oculus Rift en de Playstation VR in zijn woonkamer staan. Tot nu toe vindt hij vooral het idee fantastisch, want aan de werking valt nog een heleboel te sleutelen. Gelukkig vertelt hij ook dat er ook een aantal manieren zijn waarop VR wél al werkt. Helaas is dit alleen met video’s, kennelijk werkt het daar toch iets makkelijker dan bij games.

Het lijkt nog te veel op een demo

Tegenwoordig is VR bij het gamen nog niet wat het moet zijn. De meeste dingen die Phil heeft gespeeld vind hij nog te veel op een demo lijken. Alsof het nog niet helemaal af is en je de eerste test aan het doen bent. Terwijl dat wel degelijk games zijn die al helemaal zijn afgewerkt. En dat is precies wat hij wil voorkomen.

Daarnaast is er ook nog eens de vraag: “Hoeveel mensen willen in hun woonkamer staan met een apparaat op hun hoofd?” Phil denkt dat er een heleboel mensen zijn die daar eigenlijk niet voor in zijn. Die liever hun controller in hun hand hebben en naar hun televisiescherm kijken. Dat is daarom ook een van de redenen dat Phil zegt dat het nog jaren zal duren voor VR heel gewoon is geworden en dat (bijna) ieder gezin het in huis zal hebben.

htc-vive

Als het aan Phil ligt is zo’n grote bril teveel gedoe.

VR voor de Scorpio en Windows pc

Gelukkig betekenen deze woorden niet dat Spencer er geen vertrouwen in heeft. Want dat de VR in de toekomst een hit zal zijn weet hij wel zeker. Ze zijn uiteraard al bezig met de HoloLens, maar het kan misschien nog wel tien jaar duren voor dat project volledig is afgerond. Phil geeft meer om kwaliteit dan kwantiteit en daar ben ik persoonlijk alleen maar blij mee.

Vlak na dit interview heeft Microsoft ook een samenwerking bekend gemaakt tussen henzelf en Acer, ASUS, Dell, HP en Lenovo. Met deze samenwerking willen ze VR naar Windows 10 gaan brengen. Het wordt verwacht dat de brillen in het najaar van 2017 op de markt zullen zijn. Of de Scorpio er dan ook al is weten we natuurlijk nog niet, dus tot nu toe zijn de brillen alleen voor pc’s met Windows 10.

Microsoft heeft wel een vereiste gesteld aan de brillen, ze willen dat de gamers die het gebruiken geen lastige set-up moeten bouwen. Ook moeten ze prima kunnen gamen in een kleine ruimte.

Ik ben zelf erg benieuwd hoe dit zal gaan uitwerken. Veel mensen zijn namelijk ontzettend enthousiast over de mogelijkheden die VR met zich meebrengt. Het zou zonde zijn als Microsoft nog bezig is met het perfectioneren van hun ideeën en ze daardoor de boot missen. Aan de andere kant wil ik ook geen halfbakken VR-bril in huis hebben. Het moet wel in één keer helemaal goed. Dit maakt de VR kwestie toch behoorlijk lastig voor de game industrie. Het is een nieuw stukje techniek, dus dat brengt toch wat moeilijkheden met zich mee.

 

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Malistix
6 jaren geleden

Je kan beter even wachten en het dan goed doen inplaats van hardware verkopen en eigenlijk heel weinig bieden kwa AAA- en game ervaringen, de VR headsets zijn allemaal veel duurder dan een Xbox One S of een PS4 Slim en bieden simpelweg heel weinig als toevoeging.

Ik ben blij dat Microsoft even wacht. Phil snapt het.

Aenea
Aenea
6 jaren geleden

Phil, die eerder dit jaar totaal niet geloofde in VR, komt nu op zijn woorden terug na succes van PSVR.

Net als Bill Gates in de jaren ’90 niets zag in het internet! Phil is in good company!