Het is ongelofelijk maar waar, de HoloLens, waar je 3000 dollar voor moet betalen als je een devkit wilt, krijgt maar liefst drie games erbij! Dat is 1000 euro per game, wat een koopje! Maar even zonder dollen, de HoloLens krijgt dus games, maar welke games krijgt het dan? Nou, Conker komt terug.

Hoewel er informatie van Fortune op het internet stond met daarin de line-up aan games voor de HoloLens, is het natuurlijk alweer offline gehaald (het mocht nog niet). Het internet zou het internet niet zijn als er geen gebruiker was die in de paar seconden alle informatie uit het artikel van Fortune heeft gehaald. Dit zijn de games:

Fragments – Je speelt als detective terwijl jouw omgeving zicht omtovert tot een waar plaats delict. Je kan bewijs analyseren die je in jouw omgeving vindt en daarna met verdachten praten, zodat je kan kijken wie de daad heeft gepleegd. Er komt dus een soort digitale laag over je eigen wereld. Het doet mij vooral denken aan Heavy Rain op de PS3 (sorry, ik weet het, ik mag niet vloeken). Kijk maar naar dit apparaatje in het spel.

Young Conker – Daar is hij weer, de brutale en seksistische eekhoorn, Conker! Hij is (eindelijk) klaar voor een nieuw avontuur, maar iets zegt mij dat dit niet zoals Rare’s versie wordt uit de jaren ’90. Als je de game voor de HoloLens speelt, zal jouw omgeving zich transformeren tot een level uit Conker. Elke kamer uit je huis kan een ander level voorstellen, dus dat is best wel leuk! Wat er voor de rest moet gebeuren in het spel, is onduidelijk, maar ik kan nu al niet wachten om met een rondborstige zonnebloem in mijn woonkamer te praten! Misschien kan dat wel helemaal niet, want het gaat helaas om een onschuldige jonge Conker (slimme zet hoor, Microsoft, zo voorkom je zijn brutale taal). Hier zijn nog wat videobeelden (hopelijk blijven ze online staan).

RoboRaid – Dit spel kan je het beste als first person shooter zien, waarbij je muren kapot gaan en je vijanden er doorheen stormen. Geluid speelt een belangrijke rol omdat je echt moet luisteren om te bepalen welke muur er dan kapot gaat. Klinkt wederom heel leuk, maar wat gaat er dan gebeuren? Je muur gaat digitaal kapot en moet je dan met je vingers schieten?

Goed, het is dus niet veel informatie, maar het is wel iets. Hopelijk werkt alles heel goed en kunnen we een nieuw hoofdstuk voor gaming openslaan! Muren die openbreken en Conker die op mijn bank springt klinkt wel als een nieuwe en creatieve manier om games te beleven. Wat vinden jullie? Voelt het gimmicky of is het echt wel een nieuwe variant van gaming?

 

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Rene Katerberg
8 jaren geleden

Ik heb heel weinig geloof in dit soort producten. Ik krijg er een beetje een Kinect gevoel van. Leek ook heel leuk, maar bleek niks meer dan een gadget.

Niels van der Grift
Niels van der Grift
8 jaren geleden
Antwoord aan  Rene Katerberg

Ik niet, ik heb nog een soort naïeve hoop dat dit vet wordt!