VR is booming, VR gaat hard. Iedereen is er mee bezig, Oculus, Microsoft, Sony, Valve de lijst gaat door en door. Door de interesse in VR de laatste tijd duikt er ook zo nu en dan ook wat leuke randapparatuur op. Zo ook deze high-tech handschoen.

VR is leuk en aardig allemaal, maar het is tot nu toe eigenlijk enkel visueel. Je ogen vertellen je dat je ergens bent en je hersenen gaan daar maar in mee. Kijk je vervolgens naar je handen en ze zijn er niet, levert dat een aardige brainfuck op. Of je wordt er misselijk van, of je bent gewoon helemaal uit de beleving. Daar zijn al wat oplossingen voor zoals Leapmotion. Probleem 1 getackeld dus, maar wat als je in de VR ruimte iets wilt pakken. Je voelt niet dat je iets pakt of aanraakt, je bent letterlijk lucht aan het aaien. Naast het feit dat je er als een idioot uit ziet, mis je de ’touch’ ervaring. GloveOne heeft daar een oplossing voor verzonnen, handschoenen met haptic feedback. Oftewel kleine servo’s of motortjes die trillingen veroorzaken op verschillende frequentiegebieden waardoor je denk dat je iets aanraakt. De technologie is al een ruime tijd op de markt, de Nintendo 64 had al de Rumble Pack waarmee je je controller kon laten trillen. De mensen achter de GloveOne hebben deze technologie naar een nieuw niveau gebracht met deze handschoenen.

Take my money!

Shut up and take my money! Is waarschijnlijk het eerste waar je aan denkt als je bovenstaande filmpje gekeken hebt. Even geduld nog, de consumentenversie zal omstreeks februari 2016 in de winkels moeten liggen. Op dit moment loopt de Kickstarter nog, met nog 14 dagen te gaan is ongeveer de helft van de target binnen. Heb je interesse in zo’n kek handschoentje, via deze link komt je op de Kickstarter pagina van de GloveOne.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments