Betrouwbare bronnen die dicht bij het Microsoft vuur zitten, hebben laten weten dat Microsoft plannen heeft om het Xbox One App systeem spectaculair open te gooien deze zomer. Terwijl Microsoft zelf muisstil is over de releaseperiode van de mogelijkheid om cross-platform apps op de One te laten draaien, zijn er toch flarden binnengekomen die vertellen dat het bedrijf richting eind van het jaar steeds meer apps zal gaan toelaten op de One.

Deze plannen zullen ongetwijfeld officieel worden op de Build Developer Conference in april. Dit betekent dat developers de mogelijkheid hebben om Xbox One onderdelen in hun app software te programmeren.

SDK

In mei zal Microsoft een SDK preview (Een software development kit is een verzameling hulpmiddelen die handig zijn bij het ontwikkelen van computerprogramma’s) publiceren. Daarnaast zal er ook een retail to developer pakket worden vrijgegeven. Dit maakt het mogelijk voor developers om een Xbox One om te zetten naar een developer modus. Beide zorgen er voor dat developers deze zomer al een start kunnen maken met het ontwikkelen van Xbox Apps. Op dit moment is die mogelijkheid nog zeer beperkt en alleen toegankelijk voor een kleine groep app developers. Vanaf dan zal dit dus open zijn voor alle developers.

Ook is er dan de mogelijkheid om beta apps te lanceren en ze te laten testen door gebruikers. En, ook niet geheel onbelangrijk, zal er vanaf dat moment de mogelijkheid zijn om apps in de achtergrond te laten draaien waardoor het mogelijk wordt om via een third-party muziek app, muziek te laten horen terwijl je met een game bezig bent.

Windows-Universal-Apps-BUILD-2014-1396457188-0-0[1]

Kinect

Er blijven nog vraagtekens over de rol van de Kinect bij de ontwikkeling van apps in deze pakketten. Microsoft heeft pas geleden Xbox One developers toegang gegeven om de Kinect te benaderen, maar berichten van deze developers laten weten dat de capaciteit hiervan teleurstellend genoemd mag worden. Dus de vraag blijft in hoeverre Microsoft dit zal toelaten richting universele apps. Al met al is dit alles weer een stap richting de samenvoeging van Windows 10 en de Xbox One en het laten draaien van dezelfde apps op beide systemen. Wij van Xbox Nederland houden je op de hoogte.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties