Alle grote sportgames zijn al uitgekomen dit jaar, FIFA, NBA, NHL en Madden. Toch is er altijd een game waar ik meer naar uitkijk dan al die vier games gecombineerd. WWE 2K17 is een game die menig Amerikaans hart sneller laat kloppen en dat doet deze game ook met mij. Toch bleef mijn vraag toen ik de game opstartte, zal dit deel een gehele verbetering zijn of is het ‘one step forward and two steps back’?

Jouw weg naar de WWE World Heavyweight Championship

Een paar jaar geleden introduceerde 2K de MyCareer mode voor de WWE game series. De hele community was excited voor dit equivalent van de MyCareer mode uit de NBA 2K series. Toch viel deze nieuwe mode bij veel fans niet in de smaak  en daarom werken 2K en Yukes er al een paar jaar aan om de MyCareer mode in de WWE-series interessanter te maken.

Dit jaar gaat de MyCareer mode weer om één doel. Het winnen van zoveel mogelijk championship titles. Denk hierbij aan het Intercontinental Championship of de ultieme prijs, het WWE World Heavyweight Championship. Je kan deze titles behalen door middel van het zoveel mogelijk winnen van matches waardoor je omhoog kruipt in de championship ranking. Dit ranking systeem blijft een beetje onduidelijk en kan zeker voor nieuwkomers heel frustrerend zijn. Het kan zomaar eens voorkomen dat je al vier weken Seth Rollins aan het verslaan bent, die tweede staat in de ranking, en jij zelf niet van plek tien af komt. Zelf hoop ik dat het laatste in een patch gemaakt kan worden, want door dit ranking systeem is de MyCareer mode eigenlijk een hele grote grind, zonder al te veel diepgang.

Speel als 'The Phenemonal One' AJ Styles!
Speel als ‘The Phenemonal One’ AJ Styles!

De diepgang die erin zit komt echter van de Heyman Guy Challenge. Als je een title hebt gewonnen op de main roster in MyCareer, kan je hieraan meedoen. De Heyman Guy Challenge is hetzelfde als de Authority van vorig jaar. Je moet bepaalde opdrachten doen voor Paul Heyman en als je die goed uitvoert zal hij in jouw corner staan samen met ‘The Beat Incarnate, Brock Lesnar’. Voer je de opdrachten niet goed uit, dan zal je voor een levensgroot probleem komen te staan en dat is dat Brock Lesnar je wil laten verhuizen naar ‘Suplex City’. Wat ga jij doen? Word jij de grootste bad guy van de wereld of sta je op tegen de tirannie van Brock Lesnar? Dat is de keuze in WWE 2K17.

WWE Universe is jouw speeltuin

Dit jaar zijn er veel veranderingen doorgevoerd in WWE Universe. Al twee jaar lang had deze mode dezelfde lay-out zonder enige vernieuwingen, maar daar is dit jaar verandering ingekomen. WWE Universe is nu eindelijk echt jouw speeltuin.

In WWE Universe gaat het erom dat jij je eigen match cards maakt voor RAW, Smackdown, NXT en alle Pay-Per-Views. Zo kan je, als je dat wilt, een rivalry starten tussen Seth Rollins en Heath Slater. Jij hoeft zelf niet al die matches te maken, maar het algoritme wat erachter zit, zorgt ervoor dat je bepaalde cutscenes krijgt. Door deze cutscenes moeten de grote gevechten op de Pay-Per-Views zinvoller worden dan jaren hiervoor.

WWE Universe Mode
WWE Universe Mode

Wat ook vernieuwend is, is de Promo Engine van dit jaar. Deze engine is ook te vinden in MyCareer, maar het komt pas echt tot zijn recht in Universe mode. De Promo Engine is een tekst based minigame waarin jij met een desbetreffende superstar of diva een promo doet voor het hele publiek. Het publiek reageert hierop en laat je weten of je promo geweldig is of eigenlijk zo vreselijk dat je beter kan stoppen. Met deze promo engine kan je face (goede) en heel (bad guy) opmerkingen maken. Hierdoor kan jij er zelf ook voor zorgen dat een face superstar heel wordt. Het is een engine die wat meer diepgang geeft aan het spel, maar nu eindelijk ook laat zien hoe belangrijk promos zijn in de wereld van WWE.

Graphics

Over de graphics van de game zal ik kort zijn. De game ziet er nog steeds niet uit als een current-gen game en games zoals NBA zien er echt vele malen beter uit dan WWE 2K17. Toch is het een verbetering ten opzichte van WWE 2K16. Dit komt door de verbeterde belichting in de game. De characters zien er daardoor beter uit en dit maakt dat de game ook tot leven komt.

Veel WWE Superstars zijn opnieuw gescand waardoor Chris Jericho er eindelijk uitziet als Chris Jericho. Tuurlijk zijn er een paar characters die er echt niet uitzien en dat zijn vaak de oude versies van huidige superstars. Neem een voorbeeld aan The Undertaker in de jaren 90. 2K gebruikt het gezichtsmodel van de huidige Undertaker voor een versie van Undertaker uit de jaren 90. Hierdoor ziet het er niet natuurlijk uit. Dit laatste is dan ook echt een tip aan 2K, zorg ervoor dat oude versies van huidige superstars er ook echt uitzien als hun oude versies.

Chris Jericho in 2K16 en 2K17
Chris Jericho in 2K16 en 2K17

Bugs, Bugs, Bugs

Als je ook maar even op het forum kijkt van WWE 2K17 zal je veel fans horen klagen over de enorme aantal bugs die in de game zitten. Sommige durven het zelfs te vergelijken met het bugs festijn genaamd WWE ’12. En daar zitten ze niet ver naast, WWE 2K17 zal echt op bepaalde plekken een patch nodig hebben. Zo is er bijvoorbeeld een haarkleur glitch. Je kan je haar namelijk verven zodat je twee of drie kleuren in je haar hebt. Als je dit gedaan hebt, kan je het echter niet meer ongedaan maken. Ook zit er een glitch in de MyCareer mode waardoor je rivalry eigenlijk nooit een grote pay-off heeft op een Pay-Per-View.

In Universe mode zit er een glitch waardoor je in plaats van de vijf geplande matches, er opeens tien of meer hebt. Het lijkt alsof het algoritme achter de Universe mode vereist dat je bepaalde matches speelt. In sommige ladder matches gebeurt bijvoorbeeld het onderstaande en ik denk dat dit niet de bedoeling is of 2K moet de moonwalk als move in de game hebben gestopt.

e33yckmkqg1urs60zgqk
Wist jij dat kan moonwalken op je knieën?

De vraag blijft dan liggen, is de game onspeelbaar?  Nee, de game is prima speelbaar, maar sommige features werken gewoon nog niet lekker en aan de ene kant is dat jammer, maar ook logisch. 2K en Yukes stoppen ontzettend veel content in de game en met een roster van 130 superstars is de game ontzettend groot. De beste manier om een game uit te testen is door een ontzettend grote community er op los te laten, maar dat wekt ook frustratie op. Het lijkt er ook op dat bugs die vorig jaar al bestonden in WWE 2K16 nu gewoon weer teruggekeerd zijn en dat is wel onacceptabel. Ik hoop dat een patch veel kan veranderen voor de game.

Creëer je moeder, je vader en zelfs Harambe in WWE 2K17

Laat ik met een positieve noot eindigen, de Creation Suite in WWE 2K17. WWE-games  staan er om bekend dat je ontzettend veel zelf kan creëren. Je kan je eigen superstar bouwen, je eigen arena, je eigen show, je eigen entrance, je eigen moveset, je eigen overwinning scene, je eigen title belts en zelfs je eigen entrance video. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden en ook dit jaar ziet het er weer prima uit.

Create-a-Superstar is helaas het slachtoffer geworden van ‘one step forward and two steps back’. In deze mode zijn er heel veel mogelijkheden toegevoegd, zoals kleding, maar ook body sculpting. Wil jij er eindelijk uitzien als een goddelijke adonis die alle aandacht krijgt? Dat kan! Wil jij er uitzien als iemand die bij het woord restaurant aan McDonalds denkt? Dat kan! Wat echter niet kan is de mogelijkheid om tatoeages van WWE superstars op jouw eigen superstar te plakken, iets wat voorgaande jaren wel kon. Ook zitten er lengte restricties op vrouwen en mannen, waardoor je niet echt een kleine cruiserweight kan creëren of een boom van een vrouw. Deze mogelijkheden waren er wel in WWE 2K16 en daarom valt het tegen dat dit niet geïmplementeerd is in WWE 2K17.

De andere creation modes zijn wel goed uitgedacht. Create-a-victory is nieuw dit jaar en het geeft je de keuze welke overwinningsscene je wilt toekennen aan de door jou gemaakte superstar. Hierdoor kan jij je superstar een eigen identiteit geven, want in voorgaande games was de overwinningsscene altijd generiek en miste het identiteit.

Online

WWE 2K17 heeft net zoals andere sportgames een online mode. Ik heb mij nooit verdiept in deze mode omdat de servers vaak bagger zijn. Dit is dan ook een grote klacht vanuit de online community. Dit jaar heb ik mijzelf er echter toe gezet om een paar matches online te spelen. Tot mijn verbazing blijken de servers nog steeds vreselijk te zijn. De matches die je speelt lopen totaal niet soepel. Online zijn de reactietijden vele malen anders dan offline en dat is toch jammer.

Daarnaast is het downloaden van de community creations server ook nog steeds een drama. Sommige downloads kunnen niet voltooid worden, omdat de servers niet beschikbaar zijn of instabiel. Hierdoor zal ik ook dit jaar online blijven vermijden en het alleen gebruiken als ik bepaalde creaties van andere wil downloaden.

Wil je hem een ander kostuum geven? Download er dan een via Community Creations!
Wil je hem een ander kostuum geven? Download er dan een via Community Creations!

Conclusie

WWE 2K17 is gemaakt voor worstelfans en deze groep zal er ook veel plezier aan beleven. De mogelijkheden zijn eindeloos en je kan je eigen fantasy matches maken. De MyCareer mode zit vol goede bedoelingen, maar het geeft ons niet wat de NBA 2K MyCareer mode brengt en dat is jammer, want WWE gaat juist over storylines.  WWE Universe mode zit beter in elkaar dan eerder, maar door het aantal bugs en glitches is het nog niet optimaal genieten. Als 2K en Yukes ervoor zorgen dat deze bugs en glitches eruitgehaald worden met de eerstvolgende patch, dan is Universe Mode zeker een game mode waarin veel plezier beleefd kan worden.

WWE 2K17 geeft mij het gevoel dat het ontzettend ambitieus is en dat het heel veel wil, maar dat het soms niet helemaal goed uitpakt. Al met al blijft dit een geweldige game voor de fanbase met een paar minpunten.

 

RECENSIES OVERZICHT
Gameplay
85 %
MyCareer
70 %
Universe Mode
75 %
Creation Suite
90 %
Online
55 %
Graphics
75 %
review-wwe-2k17-op-weg-naar-goudWWE 2K17 is een game die is gemaakt voor WWE fans. De game speelt net zo soepel als WWE 2K16, maar de glitches en bugs doen soms afbreuk aan de beleving. De game modes die erin zitten zijn goed genoeg, maar voor mijn gevoel kan het echt beter. WWE 2K17 laat veel potentie zien voor de komende games, maar voor the love of god, stop de productie van de last-gen games en focus je op current-gen. Ik denk, dat er dan veel meer uit de game gehaald kan worden.
Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties