Eerste gameplaybeelden Marvel’s Midnight Suns getoond

Xcom met superhelden. Dat is een beetje wat ik dacht toen het nieuws naar buiten kwam dat de studio Firaxis met Marvel aan de slag ging. Maar hoe gaat dit er nou werkelijk uitzien?

Om hier een beetje een idee van te krijgen kwam ontwikkelaar Firaxis met een flinke lading informatie en, wellicht nog interessanter, gameplaybeelden.

Het verhaal focust zich op de de comic reeks Midnight Sons, een wat duisterde kant van Marvel. In de comics vecht een groep superhelden tegen Lilith, moeder der demonen. In de game is Lilith weer tot leven gewekt door Hydra en ze wil ze koste wat kost haar lotsbestemming vervullen en haar demonische meester met de hulp van haar demonenleger weer terugbrengen. Als reactie hierop worden de Midnight Sons weer opgetrommeld om haar tegen te houden. Dit doen ze met de hulp van een aantal nieuwe gezichten, waaronder de Avengers en The Hunter, het kind van Lilith en de enige in de geschiedenis die haar ooit heeft verslagen.

Bij de lancering van de game zullen er twaalf speelbare helden zijn. Een mix van de wat bekendere helden zoals de Avengers en X-Men, maar ook wat minder bekende helden zoals die van de Runaways. Elk personage zal zijn eigen vaardigheden hebben. Van aanvallen die schade toebrengen, tot vaardigheden die je levenspunten weer herstellen. Daarnaast zal ook ieder personage een ‘finisher’ hebben. The Hunter zal het hoofdpersonage worden en is volledig te customisen. Zo kun je ervoor kiezen om light powers te gebruiken, die zich wat meer focussen op het healen, of juist dark powers die veel meer schade aanrichten, maar die ook een tol eisen op The Hunter en de rest van je team. Behalve The Hunter kun je nog drie andere personages meenemen op het veld.

Card battles en een vleugje Fire Emblem?

Die vaardigheden komen in de vorm van kaarten. Die kaarten zijn gedurende de game te upgraden en aan het begin van een gevecht krijg je hier random een aantal van. Volgens Firaxis zelf gaat dit zorgen voor een flinke hoeveelheid tactische mogelijkheden wanneer je ze gebruikt in combinatie met de omgevingen. Zo zou je vijanden bijvoorbeeld in muren kunnen beuken of van richels af kunnen slaan.

Veel meer is er nog niet bekend over de combat, maar Midnight Suns bestaat niet alleen maar uit combat. Tussen de gevechten door kun je jezelf terugtrekken in The Abbey, een hubwereld, waar je je kunt ontspannen en vriendschappen met de andere helden op kunt bouwen.

Die vriendschappen zorgen er weer voor dat je tijdens de gevechten weer wat extra voordelen hebt. Een beetje zoals je dat in bijvoorbeeld Fire Emblem ook ziet. Maar goed, behalve die vriendschappen is het toch ook gewoon vet om games te spelen samen met Ghost Rider, een wandeling te maken met Tony Stark of te mediteren met Doctor Strange?

Er zal de komende tijd ongetwijfeld nog veel meer bekend worden over deze game. Zijn jullie al wat enthousiaster, of vind je het nog steeds helemaal niks?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments