Al een aantal jaar is de e-Sports scene aan het groeien. Games zoals League of Legends, Starcraft en Call of Duty trekken op dit moment de meeste kijkers en daarmee ook de dikste prijzen. Dit gaat soms wel dik over de een miljoen dollar. Logisch dat iedereen hier dan een deel van wilt uitmaken. Initiatieven zoals Gfinity helpt de “gewone” gamer zodat ook jij kan gaan gamen voor geld.

De meeste gamers zullen bij e-Sports denken aan de LCS van League of Legends. Dit is natuurlijk vrij logisch omdat dit de meest bekeken competitie in Europa is. De prijzen zijn torenhoog en dan heb ik het nog niet over de prijzen van de wereldkampioenschappen. Naast de grote events die miljoenen kijkers trekken, heb je ook competities voor de mindere gamers, die net onder het MLG (Major League Gaming) niveau zitten. Deze gasten kunnen bij evenementen zoals Gfinity terecht.

Wat is Gfinity?

Gfninty is een website voor de amateur-gamer. Zij organiseren competities en toernooien met prijzengeld rond de 400 Britse pond. 200 voor de nummer 1, 100 voor de nummer 2, 50 voor nummer 3 en 4. Voor de meeste toernooien moet je een abonnement bij Gfinity afsluiten voor 2,50 pond per maand of voor 20 pond per jaar. Als je echt goed bent en denkt iedereen te kunnen verslaan, heb je dit bedrag er natuurlijk makkelijk uit. Meestal zit er geen maximum aan het aantal spelers die aan toernooien mee willen doen.  Er zijn ook een paar toernooien gratis, maar hier doen dan ook gelijk een stuk of 100 mensen aan mee. Meestal zijn de teams rond de 4 personen.

Gfinity Arena

Nu klinkt dit allemaal leuk en aardig, 50 pond per persoon als je een keer eerste wordt, maar hier wordt je natuurlijk geen echte e-Sporter van. Voor de echte ambitieuze gamers, heeft Gfinity voor het eerst het Gfinity Arena in Londen georganiseerd. Dit is een evenement waar de gamers real-life bij elkaar komen om de belangrijkste toernooien van het jaar te houden. Dit zijn wat professioneler opgezette toernooien waar het prijzengeld soms wel 20.000 pond bedraagt. Deel dat door vier en dan heb je in een weekend een heel leuk bedrag bij elkaar gegamed. Natuurlijk kunnen alleen de beste gamers van de Gfinity-community hieraan deelnemen. Je zult je hiervoor dus samen met je team via online-kwalificatietoernooien moeten plaatsen. In deze toernooien moet je bewijzen, dat jouw team beter is dan de 127 anderen die ook zullen deelnemen. Wanneer je je hebt geplaatst, zul je een uitnodiging van Gfninity krijgen. Daarbij zal dit bedrijf ook nog de accommodatie en eventuele vlucht voor jullie betalen.

GfinityG3WinnerWithKSI

Wil jij volgende maand ook bij het eerste Gfinity-event aanwezig zijn? Schrijf je dan nu snel op www.gfinity.net in voor de eerste kwalificatierondes die begin maart zullen plaatsvinden.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties