Bij de previewers zijn al een aantal nieuwe features werkende. Maar er is meer (ik blijf deze er maar in houden), veel meer!

Dit is pas één van de nieuwe features die gaan komen. Natuurlijk zijn de meeste al bekend en is het een beetje een herhaling van zetten. Toch zijn we het aan onze stand verplicht om even op een rij te zetten wat er tijdens de E3 presentatie langs kwam op dit gebied.

Cross Play, een onderwerp waarvan wij bestaan al afwisten waarbij je samen kan spelen met gamers op een Windows 10 pc en in de toekomst misschien zelfs een PlayStation. Geen verrassing want Rocket League gebruikt het al. Dat zal nu meer en meer uitgebreid gaan worden. Background music was ook al een onderdeel waar al een tijd over gesproken werd. Ook deze feature waarbij je eigen muziek tijdens het gamen kan afspelen, komt dus binnenkort. Nu een die voor mij verrassend was maar waar ik al vanaf het prille begin niet begreep dat het er niet in zat. Language Region Independence oftewel het losmaken van taal en regio. Nu is het bijvoorbeeld onmogelijk om een andere taal dan Nederlands te selecteren als je Xbox op Nederland staat ingesteld. Dat gaat veranderen en eindelijk zal het mogelijk worden om gewoon regio Nederland te hebben maar dan wel met het Engelstalige dashboard. Ook richting het gebruik van Cortana, een feature die nu al gebruikt wordt door previewers, zal dit enorm schelen.

Clubs Xbox Live

Xbox Live gaat ook buiten de lijnen lopen. Zowel op de Xbox als op pc, Android en iOS zal Xbox Live te benaderen zijn. Drie van de meest gevraagde features komen nu ook naar de Xbox. Om te beginnen, Clubs. In Clubs kan je gelijken, gamers die dezelfde games spelen als dat jij doet, vinden en met hen samen die games gaan spelen. Je kan contactadvertenties plaatsen waarin jij je specifieke eisen aangeeft en waar andere gamers die diezelfde insteek hebben op kunnen reageren. Dit specifieke onderdeel gaat Looking for Group heten.

groups-Xbox-Live

Als laatste gaan we de competitie in. Arena is een nieuw toernooi platform waarin je met andere de competitie aan kan gaan. Ook kan je je er inschrijven om aan gesponsorde toernooien mee te doen. EA heeft zich hier ook bij aangesloten dus in de toekomst zullen toernooien van bijvoorbeeld FIFA daar gespeeld gaan worden.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments