Xbox One X laat Red Dead Redemption 2 stralen

Morgen gaat hij officieel los, Red Dead Redemption 2. Voor ons begint het spelen en reviewen zodat we een gebalanceerd oordeel over deze gehypte game kunnen geven.

Maar waar speel je RDR 2 nou het beste op? Er is eigenlijk maar een site die daar  een gewogen antwoord op kan geven, Digital Foundry. Zij staan bekend om het heel precies testen van games. Dat je een andere ervaring krijgt op de verschillende consoles, dat lijkt mij nogal logisch.

Allereerst de cijfertjes. Laten we met de resolutie starten. De gewone Xbox One laat een 864p beeld zien, de laagste van alle consoles. De PS4 pakt 1080p, de PS4 Pro gaat naar 1920×2160 waarna dit beeld via checkerboard rendering naar 4K wordt gebracht. Dit maakt het beeld wel ‘zachter’. Wil je echt een top ervaring hebben, dan komt de Xbox One X met een native 4K beeld wat maakt dat het beeld het scherpst is van allemaal.

Natuurlijk is dat niet echt verrassend. De X is nu eenmaal de krachtigste console op de markt. Maar in het geval van RDR 2 is het verschil in helderheid wel heel duidelijk aanwezig. Digital Foundry-man John Linneman zegt er het volgende over:

De resolutie verschillen tussen de Xbox One en de X zijn ongehoord. De betere console drukt er vier keer meer pixels uit maar het verschil tussen de gewone en de X is in dit geval 6,2 keer beter om van de andere verbeteringen maar te zwijgen.

Het spelen van de game op de Xbox One X is een geweldige ervaring en eentje die niet kan worden gekopieerd door welke ander game of console dan ook.

Als we kijken naar prestaties, alle vier consoles laten de game goed draaien op een framerate van rond de 30fps maar de One X levert wel de meest stabiele framerate. Toch geeft DF aan dat de game op elke console lekker draait.

Dus heb je nog geen X, dan is het nu tijd om er eentje te gaan halen. Pas dan kan je ten volle van Red Dead Redemption 2 genieten.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments