Goed nieuws voor alle fervente Netflix kijkers op de Xbox One, met de nieuwe update wordt er een nieuwe codec geïntroduceerd die de kleurweergave verbetert en je netwerk minder belast. Win-win als je het mij vraagt. 

De HD HEVC, is een codec die de kleurweergave verhoogt naar 10-bit. Lekker spannend hoor ik je denken, maar wacht. Met de huidige 8-bit codec kunnen maximaal 16 miljoen kleuren op je tv getoverd worden. Met de 10-bit codec kunnen er maximaal 1 miljard kleuren gecreëerd worden. Ja, je leest het goed, 1 miljard. Amai, da’s nie niks hè!
Tevens kan je via deze codec met een lagere bandbreedte HD kwaliteit streams binnenhalen. Dat scheelt weer belasting op je netwerk, wat altijd fijn is natuurlijk. Alles gaat via je netwerk tegenwoordig, dus elke besparing is er één.

hd hevc

De update brengt ook enkele fixes voor bekende problemen zoals multiplayer problemen, (party) chat problemen en de ‘disc based bundled’ games. In een eerder bericht hadden wij het hier al over, deze patch was eerder enkel voor preview leden beschikbaar. De update is vanaf vandaag te krijgen voor iedereen, indien je geen automatische updates aan hebt staan, dien je deze handmatig te downloaden.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties