Na vele speculaties en berichten omtrent de ondersteuning van muis en keyboard besturingen, is het dan zover. Het komt er definitief aan.

In november gaan de Insiders er voor het eerst mee aan de slag, de optie om games te besturen met een keyboard en of een muis.

Met deze nieuwe input ondersteuning kunnen ontwikkelaars muis- en keyboard-ondersteuning in hun games bouwen. Het is belangrijk om te weten dat muis- en keyboard-ondersteuning voor games titel voor titel zullen worden ingezet en dat dit van de ontwikkelaar afhangt. Het zal niet standaard in elke game mogelijk zijn. Elk ontwikkelteam kent zijn titels het beste en wij ondersteunen hen met het maken van de juiste ervaring bij hun games om er zo zeker van te zijn dat er een optimale en eerlijke gaming ervaring is.

De eerste game die deze functie krijgt is de populaire cyberninja game Warframe. Microsoft geeft aan dat bij het uitrollen van deze functie de meeste bedrade USB keyboards en muizen zullen werken. Razer fans mogen zich extra gelukkig prijzen want zij brengen een specifieke Xbox One keyboard en muis op de markt.

 

Of het allemaal prettig gaat werken en hoe dit dan precies zit met het voordeel wat muisgebruikers hebben ten opzichte van controller-spelers, dat is nog niet duidelijk. Maar we gaan er een beetje van uit dat men multiplayer games laat matchmaken op de verschillende besturingen. Maar voor games als Halo Wars is dit natuurlijk een geweldige ontwikkeling.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties