Al eerder deden de verhalen de ronde dat er ontwikkelingen waren rondom de Xbox one en het eventuele upgraden van de console.

Tijdens Microsoft’s Build 2016 hield grote Xbox baas Phil Spencer een klein rondetafelgesprek waarbij hij de veranderingen die naar de Xbox One en Windows gaming zouden moeten komen besprak. Tijdens dat gesprek kwam ook het onderwerp PlayStation 4.5 en de eventuele Xbox One upgrade ter sprake. Spencer gaf zijn visie op dit gerucht:

“Ik ben geen voorstander van het Xbox One and a half idee. Als we vooruit denken dan denk ik meer aan hele cijfers (Two). Ik weet niet veel over de geruchten die ronddwalen maar ik begrijp de motivatie achter deze ideeën die van andere teams komen wel. Simpelweg kijkend naar onszelf kan ik alleen zeggen, Xbox doet het goed. Hij presteert, hij is betrouwbaar en de servers doen het goed. Als we met een idee wat betreft een betere Xbox verder willen dan zal dit een substantiële verandering voor de mensen moeten betekenen, een echte upgrade.”

Nieuwe hardware van AMD

Ondertussen heeft een Reddit lid nieuwe interessante informatie ontdekt in de kwartaalrapporten van AMD. Daarin zijn wat opmerkingen te lezen die toch wel een richting op lijken te wijzen. De richting van een nieuwe processor. Wat quotes uit die rapporten:

– In ons EESC segment hebben we recordaantallen van onze semi-custom SoC’s (System on a Chip), die gebruikt worden in de PS4 en de Xbox One consoles, verscheept.

– De vraag naar gameconsoles lijkt groeiend in 2016 en we zijn goed op weg om met onze semi-custom business extra inkomsten te genereren.

– Game consoles – we zien een groei in 2016 ten opzichte van 2015 ontstaan. We gaan de opbrengst met betrekking tot de nieuwe ontwerpen in de tweede helft van 2016 opvoeren.

–  We gaan nieuwe producten introduceren in beide afdelingen met een nieuw design in de semi-custom afdeling in de tweede helft waarbij we winsten verwachten.

Met de EESC (enterprise embedded and semi-custom) bedoelt AMD de afdeling die met consoles te maken heeft. Het meervoud winsten geeft aan dat AMD op zijn minst twee semi-custom onderdelen gaat lanceren in de tweede helft van 2016. Nintendo, Sony en Microsoft zijn bestaande klanten van AMD’s EESC afdeling en dus ook de voor de hand liggende kandidaten met betrekking tot de verwijzing naar de nieuwe semi-custom silicon AMD.

Is het denkbaar dat Xbox een nieuw product van AMD gaat krijgen en dat er dus meerdere versies van de Xbox One gaan komen? En dat dit voor minstens twee van de drie bekende consoles gaat gelden? Het spreekt elkaar ontzettend tegen dus waar gaat de waarheid liggen?

 

 

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Maurits Clear
Maurits Clear
8 jaren geleden

Ik geloof er niet in. Het feit dat Nintendo met een nieuwe console komt en de PS 4.5 er aan schijnt te komen, verwacht ik dat Microsoft gewoon zich toelegt op Xbox as it is. Ben sowieso geen voorstander in het verdelen van xbox One part one games en later part two games. Sega heeft het ook de kop gekost in de jaren negentig.