Sea of Thieves krijgt flinke Series X|S upgrade

Met nog een aantal dagen voor de release van de Xbox Series X|S druppelen te laatste nieuwtjes binnen. Ook over Sea of Thieves zijn er wat nieuwe zaken naar buiten gebracht. In dit artikel licht ik het voor je toe.

Het was rondom Sea of Thieves langer dan gebruikelijk stil. De nieuwe maandelijkse content update liet een stuk langer op zich wachten. Inmiddels is deze, Fate of the Damned, sinds een week online en kun je weer een boel nieuwe dingen op zee beleven. In bovenstaande trailer kun je een indruk van de nieuwe events krijgen.

Het was vervolgens nog maar enkel wachten op wat meer informatie over next-gen. Wat zou de upgrade voor Sea of Thieves gaan betekenen? Kunnen we er rekenen dat de laadtijden aanzienlijk verbeteren? Gaan we nu eindelijk de stabiele 60fps aantikken? De verlossende tweet kwam enkele dagen geleden:

De voortuitgang zit dus voornamelijk in een hogere en stabiele framerates. Waar Sea of Thieves op de Xbox One X momenteel een (instabiele) 30FPS haalt, kunnen we op de Series X|S op een verdubbeling rekenen. De laadtijden zijn misschien nog wel belangrijker. Want iedereen die Sea of Thieves met regelmaat speelt, zal herkennen dat de laadtijden tergend langzaam zijn. Logisch ook, want er moet nogal het één en ander ingeladen worden. Met de nieuwe Series X|S is het in ieder geval gedaan met het lange wachten. Binnen een minuutje ben je al in de tavern en ben je barrels aan het leeghalen om je schip mee te vullen.

Wil je graag wat meer beeld zien achter deze harde cijfers? Check dan eens ons kanaal op Twitch. Niels mocht namelijk afgelopen week al met de Xbox Series S aan de slag en heeft in de stream ook wat beeld van Sea of Thieves laten zien.

Mocht je overwegen om Sea of Thieves eens op te pakken, maar twijfel je waar je moet beginnen? In deze guide nemen we je stap voor stap mee.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments