Het Insider programma laat steeds meer uitbreidingen zien. Maar tot nu toe was het niet zo simpel om toegelaten te worden. Dit is nu veranderd.

Het Xbox Insider Program is erop gericht om zoveel mogelijk data en feedback te verzamelen over allerlei nieuwe toevoegingen en updates zodat ze uiteindelijk, als ze uitgerold worden, goed draaien. Het systeem bevat een aantal ringen die je progressie in het programma laten zien. Deze ringen zijn nu in aantal gegroeid en hebben een andere naam gekregen. De ringen bepalen welke updates je krijgt en wanneer.

Deze verbetering maakt dat de data die men krijgt vanuit het ‘testen’ door de Insider community beter gaat worden. Dit gebruikt men weer om de updates aan te passen op de feedback die men krijgt en zo te zorgen dat de updates optimaal draaien als ze naar het grote publiek komen.

Delta groep

Veel van de Insiders in Ring 3 en Ring 4 hebben aangegeven dat ze eerder in het preview proces feedback willen geven. De feedback zorgt weer voor het meer XP en een hoger level. Daarom hebben ze Ring 3 en 4 een andere naam gegeven.

Door de veranderingen kunnen meer Xbox Insiders die nu in Ring 3 en 4 zaten zich voegen bij de Xbox One Update Preview Beta en Delta groepen. Dit houdt in dat ze weer andere soorten updates krijgen. Wel een kleine waarschuwing voor diegene die in het Delta programma stappen, een deel van deze gebruikers krijgen andere preview versies dan de rest. Dit houdt in dat sommige Delta gebruikers de updates eerder krijgen. Dit gaat volgens een random proces. Dit geeft de ontwikkelaars een beter beeld hoe de verschillende versies worden ervaren.

Ook wordt de manier van updates krijgen flexibeler. Als je verder in de Insider rings komt, kan je ook toegang krijgen tot de lagere ringen. Dit betekent dat als je de frequentie van updates te hoog vind, je heel makkelijk terugschakelen naar een lagere ring. Mocht je zelfs meerdere consoles hebben, dan kan je voor elke console kiezen welke ring je pakt.

Hieronder een overzicht:
Het Xbox Insider Team werkt samen met first en third party game studios om de Insiders testversies van nog niet uitgekomen games te laten proberen. Pas geleden is men samen gaan werken met Rare en dit heeft geresulteerd in een groot aantal spelers die Sea of Thieves konden gaan spelen. Pas geleden is Paladins eerder beschikbaar gekomen voor Insiders. Ook apps en updates zijn eerder beschikbaar voor de Insiders.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments