Had je hem al gespot? De laatste 10GB grote update voor Watch Dogs 2? Het voegt een rij zaken toe aan de game.

Deze update fixed een aantal bugs, geeft je nieuwe kleding en maakt de game klaar voor de expansies die eraan gaan komen. Wat het ook lijkt te doen is iets onthullen. Het voegt namelijk een vreemd gesprek aan de laatste cutscene toe. En dat is bijzonder want eindscenes worden meestal niet gepatched.

Onthulling of grapje

Het einde blijft voor een groot deel hetzelfde op een bepaald gesprek na. We hebben het gesprek even vertaald voor je.

  • Man 1: In hoeverre is dit overdreven? Is het daadwerkelijk de wereld over gegaan?
  • Man 2: Overal duiken er nieuwe Dedsec cells op. Het Midden-Oosten, Zuid-Amerika, Europa. En niet alleen Dedsec. We kunnen het ontstaan van nieuwe hactivist groepen niet eens meer bijhouden.
  • Man 1: Ok dan, bel ze maar.
  • Man 2: Weet je het zeker?
  • Man 1: Doen.

Boven deze conversatie zien we een aantal coördinaten (51.462014 en 0.112504) die, als je ze  in Google Maps toetst, leiden naar… Brixton in Londen. Dit gegeven laat de fora gonzen met geruchten. Toen Ubisoft er naar gevraagd werd gaven zij aan dat het productie team iets extra’s aan het eind van de campagne wilde toevoegen waarin de eventuele toekomst van Dedsec verborgen zat.

Brixton

Wat zien we precies als we ter plekke gaan kijken. De coördinaten plaatsen ons in Brixton Market, een winkelcentrum. Als we proberen te pinpointen waar het precies is dan komen we eigenlijk op drie mogelijkheden uit, een restaurant genaamd ChipShop en winkels genaamd Simply Fabrics en Budget Appliances. Dus wie weet zit er achter deze schuilnamen wel een hoofdkwartier van de Europese Dedsec 😉

Dit soort veranderingen in het einde van een game hebben we eerder gezien. In 2012 veranderde Bioware het einde van Mass Effect 3 omdat de fans het oorspronkelijke einde niet tof vonden. In 2010 veranderde Valve het einde van Portal om hiermee de ontwikkeling van Portal 2 te teasen. Vorig jaar voegde Activision een ruimteschip toe aan één van de Call of Duty Black Ops III maps om zo Infinite Warfare te teasen. Ook Square Enix heeft al aangekondigd om iets te veranderen aan het verhaal van Final Fantasy XV.

Dus het zou goed kunnen dat Watch Dogs 3 zich in Londen gaat afspelen. De map kunnen ze, met wat moderniseringen, zo uit Assassin’s Creed halen. We gaan het afwachten.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments