We zien deze grotere rol al in de komende update, die wij hieronder even opsommen, en een tweet van onze Phil Spencer. De man van de Game Development Studios van Microsoft laat ook al iets doorschemeren over een mogelijk tijdspad. Windows 10 als Operating System op je Xbox One.

Natuurlijk is het nieuws flinterdun maar toch gaan we in onze nieuwsroom er maar even voor zitten als Phil Spencer weer iets de wereld in stuurt. In de aanloop naar de E3 en de aankondigingen van Microsoft dat zij daar gaan uitpakken, is elke tweet een aanwijzing naar wat er gaat komen. Het is geen geheim dat Microsoft met een inhaalslag bezig is. Na het Windows 8 fiasco is het duidelijk dat zij met Windows 10 gaan proberen om iedereen weer aan boord te krijgen. Naar wat wij zien, kan dat best eens gaan lukken. De tweet geeft aan dat dit misschien wel sneller zal gaan gebeuren dan verwacht. Zal er een beta komen zo medio augustus? We zijn er erg benieuwd naar.

Windows 10 zal een universele OS gaan worden die kan worden ingezet op desktops, laptops, smartphones, mediaboxen en, als klap op de vuurpijl, de Xbox One. Die laatste zal pas aan de beurt komen als het systeem goed genoeg draait op alle andere platformen. Wat betekent dit nu voor de Xbox One? Je kan onder andere games direct streamen naar een tablet of een desktop met Windows 10 erop. Iets wat door de mobiele gamers onder ons vast met veel gejuich ontvangen zal worden en vergelijkbaar is met het succes van de verbinding tussen de PS4 en de PS Vita. De bonus in dit systeem is dat de technologie ook het cross-platform gamen mogelijk zal maken, waarin je tegen of met elkaar kan spelen vanaf verschillende systemen. Een desktop speler vs een Xbox One speler bijvoorbeeld.

Ook in de komende update zien we al meer samenwerking. Zeker omdat het update nieuws vooral over de Windows 10 Xbox app gaat. We sommen alle vernieuwingen even voor je op:

Xbox app Windows 10 (versie 5.5.20022.00000)

Avatars – de Avatar app kan nu in de Xbox app opgestart worden via de customize optie. Je kan hiermee het uiterlijk van je avatar aanpassen. Nieuw is de kleurenkeuze balk waarmee je direct andere kleuren voor je kleding kan kiezen.

Vrienden – Het wordt makkelijker om vrienden toe te voegen, om ze favoriet te maken en je echte naam met hen te delen. Gewoon op het profiel van die vriend klikken en ‘verander vriendschap’ kiezen om hem/haar favoriet te maken. Het laat nu ook zien wie van je vrienden in een party zit, een multiplayer aan het spelen is of wie er aan het uitzenden is. Je kan nu ook vrienden blokkeren of rapporteren via de app.

Game Hub – Net zoals op de Xbox One kan je nu een game hub openen van een Xbox One game en daarin de activiteiten bekeken. Je ziet daarin wie van je vrienden deze game speelt, welke achievements je hebt gehaald en er staan details in over de achievements van de game.

Game DVR – Je kan je keyboard shortcuts aanpassen voor het starten en stoppen van een opnamen, het maken van screenshots en meer. Via de settings kan je deze veranderingen invoeren. Je kan nu ook je gameclips die opgeslagen zijn in de cloud via de app bekijken en beheren.

Testen streaming – De mogelijkheid tot streamen waar we het eerder over hebben gehad is een testfase ingegaan. Om richting toekomst de test zo goed mogelijk te laten verlopen, verzamelt Microsoft nu al zoveel mogelijk data over de verbindingen tussen Xbox One en het Windows 10 apparaat. Deze optie geeft informatie door over je device en de verbinding tussen je Windows 10 en de Xbox One door aan Microsoft. Om dit toe te laten, moet je een verbinding tussen je Xbox app en je Xbox One instellen. Als dit is gebeurd, kan je in het ‘connect’ menu de optie ‘test streaming’ kiezen die vervolgens anoniem diagnostische gegevens verzend.

Aan/uit-zetten – het connect menu is ook uitgebreid met de optie om vanaf elk Windows 10 apparaat je Xbox One aan of uit te zetten.

De Xbox app zal standaard het hoofdaccount van je apparaat gebruiken en de daaraan gekoppelde gamertag. Als je een andere gamertag wil gebruiken, zal dit alleen kunnen als je daar ook een 2e Microsoft account voor maakt. De mogelijkheid om binnen de Xbox app van account te kunnen wisselen, zal in een toekomstige app worden toegevoegd.

Xbox One updates

Xbox One Digitale TV Tuner – De test met deze tuner zal onder andere in Nederland worden voortgezet.

Wireless Display app – Met de informatie die ze via de feedback hebben gekregen, blijft het team verbeteringen aanbrengen in de functionaliteit van de Miracast.

Men hoopt deze update klaar te hebben voor het brede publiek voordat de E3 begint.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties