Moord en brand! De Spec Ops Survival Mode in Call of Duty: Modern Warfare is het eerste jaar na de release van de game niet te spelen op de Xbox One. Die mode blijkt namelijk een jaar lang timed exclusive te zijn voor de PS4.

Gisteren lieten we nog een vette nieuwe trailer zien van de reboot van Modern Warfare en de geluiden waren behoorlijk positief. Vandaag is het internet echter ontploft, want in een trailer bij Sony’s State of Play stond aan het eind “Spec Ops Survival Mode” en “Play first on PS4”, maar de verontwaardiging werd pas echt groot toen daar nog kleinere lettertjes onder stonden die vertelden “Timed Exclusive Content Until October 1 2020”.

Veel gamers zijn hier niet blij mee en die mening werd dan ook flink geventileerd op het internet. Sommigen beweren dat Activision helemaal niks geeft om andere platformen, andere zeggen dat ze hun pre-orders inmiddels geannuleerd hebben. Weer iemand anders op Twitter vraagt zich af wat Sony hier nou mee wint.

Inmiddels heeft Infinity Ward ook gereageerd op deze deal bij monde van hun Narrative Director Taylor Kurosaki. Hij reageerde op de vraag van Twitteraar EddingsJulian waarom hij een heel jaar geen Spec Ops kan spelen.

Je kunt vanaf dag 1 Spec Ops en alle andere content die we uitbrengen spelen. De enige timed exclusieve content is Survival, wat slechts een heel klein onderdeel is van de Special Ops.

Ook maakte hij duidelijk dat deze beslissing niet vanuit het ontwikkelteam komt, maar van hogerop.

Een soortgelijk incident gebeurde ook al met Black Ops 4 waar nog microtransacties ingebouwd moesten worden van Activision. Geld stinkt blijkbaar niet.

Nou is Survival maar een klein onderdeel van de game, zo’n 1% volgens Kurosaki, maar toch. Wie van jullie annuleert zijn pre-order? Of is het maar zeuren om het zeuren en moeten we gewoon lekker de campagin, multiplayer en de rest van de Spec Ops gaan spelen?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments