De eerste showcase van de Xbox Game Studios staat deze week op de planning, maar de studios van Activision-Blizzard zullen nog niet aanwezig zijn.

In hun blogpost laat Xbox weten dat er beelden van verschillende games tijdens de Developer_Direct getoond zullen worden. Zoals je hier hebt kunnen lezen, zullen Hellblade II, Avowed, Indiana Jones en Are tijdens de show voorbij komen. De verwachting is dat de deze games in de loop van 2024 uit zullen komen, mogelijk zelfs al de komende 8 maanden tot de zomer. Met deze titels missen we echter de games van Activision-Blizzard.

Let op, deze show zal geen updates hebben over games van Activision Blizzard. Later dit jaar kun je uitkijken naar nieuws van die teams.

In het persbericht laat Xbox weten dat Activision-Blizzard, bij de inmiddels terugkerende showcase, nog niet aanwezig zal zijn. Waarom zij niet aanwezig zijn wordt niet toegelicht. Activision-Blizzard is sinds eind 2023 onderdeel van Microsoft en dus vallen de studios onder de verantwoordelijkheid van de Xbox Game Studios. De overname is echter nog dusdanig recent, dat het aannemelijk is dat de bedrijven nog volop bezig zijn om de overname handen en voeten te geven. Later dit jaar zullen we vernemen met welke titels Activision-Blizzard bezig is en welke titels naar de Xbox Game Pass zullen komen

De Developer Direct zal plaatsvinden op donderdag 18 januari om 21:00 Nederlands tijd en is op de Xbox kanalen te bekijken. De Elder Scrolls Online 2024 Global Reveal zal een uur later aanvangen.

Meer van de Xbox Game Studios

De Xbox Game Studios werken aan tientallen projecten, waarvan bovengenoemde games er enkele zijn. De komende jaren mogen we de nodige games verwachten. Benieuwd wat er allemaal op de planning staat? In een recent gepubliceerd artikel geven we een overzicht van alle games waar de Xbox Game Studios aan werken.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties