Is het bijna een tweede natuur dat je geen zin kan maken zonder er ‘fucking’ of andere krachttermen in te gebruiken, pas dan op straks. Dit kan je een ban opleveren.

Microsoft gaat namelijk zijn Code of Conduct aanscherpen. Dit is een onderdeel van de nieuwe Microsoft Terms of Services agreement die vanaf 1 mei in zullen gaan. Die nieuwe regels zijn niet beperkt tot alleen de party maar ook Skype en Cortana zullen worden uitgeluisterd. Microsoft zegt zelf het volgende:

In de Code of Conduct sectie melden we dat het gebruik van aanstootgevende taal en frauderende activiteiten verboden is. Dit kan resulteren in een ban op bepaalde Xbox Services of het kwijtraken van bepaalde licenties, Xbox Gold abonnementen en Microsoft account tegoeden die aan dit account verbonden zijn.

Wat valt onder Offensive Language?

Want dat is nogal een vage term. Offensive betekent ook dat iemand er aanstoot aan moet nemen en die grens ligt per persoon best anders. Hoe bepaalt Microsoft dat verschil. De Code of Conduct zegt het zo: “Bij het onderzoeken van waarschijnlijke overtredingen van deze Terms mag Microsoft jouw inhoud onderzoeken om dit op te lossen. We kunnen daarentegen niet de hele service in de gaten houden en zullen dat ook niet gaan doen”.

In een ander deel zegt Microsoft dat men ook “de communicatie kan beperken zoals email of file sharing van en naar de Services die onder de Terms vallen”. Een nieuw stuk in deze overeenkomst zegt: “Gebruik de Services niet om ongepaste content of materiaal te tonen zoals naakt, pornografie, aanstootgevende taal, grafische weergegeven geweld of criminele activiteiten”.

Een Civil rights activist en rechtenstudent, Jonathan Corbett, heeft zo zijn bedenkingen bij deze nieuwe regels.

Dus ik kan Skype niet meer gebruiken om een volwassen getinte video call met mijn vriendin te voeren? Ik kan OneDrive niet meer gebruiken als ik een document met Fuck erin wil uploaden? Dus als ik iemand op Xbox Live uitscheldt dan kan men niet alleen mijn account verwijderen maar ook al mijn tegoeden inpikken? Mogen we dan ook niemand meer neerschieten in Call of Duty want dat is wel het summum van grafisch weergegeven geweld.

Waarschijnlijk heeft de aanscherping van deze regels te maken met de nieuwe wet die door het Amerikaanse Congres heen moet. Deze Fight Online Sex Trafficking Act (FOSTA) houdt platforms namelijk verantwoordelijk voor hetgeen er via hun systeem wordt gedaan. Sommige zijn bang dat deze wet de doodsteek voor het open internet zou kunnen betekenen. Elk platform kan worden misbruikt en dat voorkomen is bijna onmogelijk.

Hoe dan ook, vanaf 1 mei krijg je met deze scherpere regels te maken. Dus je kan nog een maand lessen nemen in het vloekloos communiceren zodat je vanaf 1 mei als een totale zen speler geen enkel vloekwoordje meer gebruikt en de neiging om je medespelers af te zeiken niet meer voelt. Win-win situatie zeg ik.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments