Cheaters worden steeds harder aangepakt. Bij The Division was het nog vooral dreigen maar bij Rainbow Six is het afgelopen met de pret.

Cheaten is eigenlijk een beetje zielig. Ik kan niet winnen op een normale manier of heb problemen met het tegen mijn verlies kunnen dus ga het maar op een oneerlijke manier doen. Het is een feit dat het voor andere, eerlijke, spelers de boel goed kan verpesten.

We kennen het al jaren. Lag-switches die ik veelvuldig tegenkwam in Ghost Recon, het gebruiken van aimhacks, noem het maar op. Je ‘voelt’ aan je water dat het niet klopt als je het tegenkomt. Rainbow Six: Siege blijkt er ook last van te hebben en Ubisoft is er klaar mee.

S2-Code-of-Conduct-Header2_249215[1]

Vanaf gister is er een update in de Code of Conduct gepubliceerd. Ze delen geen waarschuwing meer uit, geen tweede kans, het is over en uit als je betrapt wordt. De Code of Conduct is aangepast met een tekst die aangeeft dat als je een gemodificeerd of onofficiële versie van de game speelt die je de mogelijkheid geeft tot wallhacks, aimhacks en dergelijke dan krijg je een permanente ban bij de eerste overtreding.

Omdat R6:Siege een competitieve online game is waarmee ook op professionele basis mee wordt gestreden, is er de mogelijkheid tot het indienen van een report als je iets verdachts denkt te zien. Daarnaast zal Rainbow Six op de server een aantal anti-cheat maatregelen toe gaan passen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments