Na de eerdere berichten over de koop van Cloudgine door Epic en het vertrek bij de ontwikkeling van Crackdown 3, liet David Jones eindelijk wat meer horen hierover.

Moesten we ons zorgen maken over het vertrek van de zo geroemde cloudtechnologie bij Crackdown 3? Zeker omdat Matt Booty geen commentaar over de rol van Cloudgine wilde geven. David Jones scheen wat meer licht tijdens de Gamelab conferentie in Barcelona over de gevolgen van zijn vertrek.

Over de stilte rond Reagent zegt hij het volgende:

Er was gewoon niet zoveel te vertellen… geen geheimen hier. Reagent was simpelweg een klein aantal mensen die samen Crackdown aan het helpen waren, zeker in de eerste dagen.

Volgens Jones was Reagent een adviserend bedrijf die er was om het project van de grond te krijgen. Sumo Digital is altijd de hoofdontwikkelaar geweest, de rol van Reagent was het faciliteren van Sumo.

Cloudgine was er om met de technologie te helpen. Ik was er al zolang mee bezig dus ik wilde de richting mee helpen bepalen.

Over zijn vertrek bij Crackdown voordat de game goud zou worden, zegt Jones dat het zwaar was maar het op dat moment de juiste stap was.

In een ideale wereld hadden we dit sneller af kunnen maken en dan was ik in staat geweest om er tot het einde bij te blijven. Maar als ik eerlijk ben, hebben de andere franchises waar ik aan meegewerkt heb het heel goed gedaan. Zolang de juiste DNA er is en de goede funderingen, zal de game het goed gaan doen.

Met andere woorden, het vertrek van Cloudgine en Reagent heeft niet echt invloed gehad om de ontwikkeling van Crackdown 3.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments