Wtf is Xbox op Twitter aan het doen? Waarom tweet @Xbox enkel het woordje ‘Xbox’? Nou misschien wel om de volgende reden.

Je zou in eerste instantie denken dat het om een foutje gaat, maar dat is in elk geval zeker niet het geval. Aanwijzing nummer 1 is namelijk dat de tweet niet is weggehaald en aanwijzing nummer 2 is dat het precies om 12:00 (Amerikaanse tijd) is getweet, dat houdt in dat het bericht was ingepland en dus opzettelijk de wereld in is geschoten.

Met de details over de volgende generatie Xbox wordt er ook al volop gespeculeerd over de volgende naam. Met Xbox, Xbox 360 en daarna Xbox One is er geen formule om een fatsoenlijke naam aan de vierde generatie Xbox te geven. Iedereen is het er ook over eens dat ‘Xbox Two’ ten eerste technisch incorrect is en ten tweede ook fucking lame zou zijn. Het is dus de vraag wat een goede nieuwe naam zou zijn, een ding is zeker, Microsoft zal de serienaam ‘One’ in elk geval niet meer gaan gebruiken. Daarom is het zeker niet ondenkbaar dat de volgende Xbox simpelweg ‘Xbox’ gaat heten.

Maar er is nog een reden. De volgende generaties Xbox-en zullen de huidige trend doorzetten van steeds kleinere iteraties en meer evolutie van bestaande systemen in plaats van compleet nieuwe consoles. Meer zoals Apple dat doet met de iPhone en MacBook bijvoorbeeld. En net zoals bij MacBooks is de kans groot dat we het straks hebben over een Xbox uit 2020.

Daarom denk ik dat de volgende Xbox inderdaad simpelweg ‘Xbox’ (of ‘Xbox S’ voor de Lockhart) gaat heten en de Anaconda dan logischerwijs ‘Xbox X’. Wat denken jullie?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments