Het blijven geruchten want voorlopig weten we nog niet precies wat er in de volgende generatie consoles gaat zitten. Maar gebaseerd op die geruchten heeft Sony nu al verloren.

Vorige week kwamen eindelijk de specificaties voor de komende PlayStation 5 tevoorschijn. De grote architect achter de nieuwe PS, Mark Cerny, onthulde wat er allemaal in deze nieuwe console te vinden was. Zo weten we nu dat hij aangedreven wordt door AMD’s 7nm third-generation Ryzen CPU en dat hij een aangepaste Radeon Navi GPU bevat waardoor ray tracing en 8k resoluties mogelijk zijn.

Dat klinkt erg indrukwekkend maar volgens de gegevens die nu de ronde doen, haalt hij het niet bij de volgende Xbox. Meerdere insiders hebben al bevestigd dat de Anaconda betere en geavanceerdere hardware bevat.

In december gingen de twee projectnamen al de geruchtenmolen door, een goedkopere Lockheart die vergelijkbaar is met de One X en de Anaconda, het vlaggenschip met high-end AMD hardware en een SSD schijf.

Hoe de prestaties van beide concurrenten gaan zijn en of de Xbox de PS5 eruit fietst, dat weten we pas na release. Maar dat lijkt er wel op met een CPU die meer kernen heeft, een snellere kloksnelheid, een krachtigere GPU, meer RAM en misschien zelfs wel met een snellere SSD.

De prijs van de PS5 zal volgens Cerny aantrekkelijk zijn en analisten denken dan ook aan een prijs van rond de 500 dollar. In 2020 gaan we ze allemaal echt zien.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments