Respawn eindbaas Vince Zampella heeft bevestigd dat Titanfall 2 inderdaad in de maak is en dat de game uitkomt op meerdere platformen.

In een gesprek met IGN voorafgaand aan de BAFTA Game Awards vanavond, waar Titanfall is genomineerd voor drie categorieën, bevestigde Zampella voor het eerst dat de Titanfall 2 er dus echt komt.

“Volgens mij kondigde EA de sequel aan, dus ik kan wel net doen of ik er niets van af weet, of… ja. Dus we zijn bezig met een sequel. We hebben nog geen officiële naam, die komt nog. Dit is waar we ons voornamelijk op richten, maar er komt ook een tweede team voor wat kleinere dingen. Klein, rustig, verkennend! Het wordt multiplatform.”

De keuze om naar meer platformen te kijken is dus geen leugen geweest. Ook respawn COO Dusty Welch geeft aan dat het altijd heeft gekeken naar meerdere platformen, maar dat het voorheen een Xbox One exclusive was is vooral een strategische keuze geweest. Het zou ook verboden zijn geweest om het toch op andere consoles uit te brengen.

De heren vertellen niet veel over wat we kunnen verwachten van de volgende Titanfall, behalve dat de lore uitgebreid wordt. Of we een single-player modus kunnen verwachten is onbekend.

Zampella geeft aan dat hij het origineel graag door zoveel mogelijk gamers wilde laten spelen en niet een bepaalde groep wilde uitsluiten. Hij geeft ook aan dat hij het niet anders gedaan had als hij het opnieuw kon doen. Ook niet de keuze om zo te focussen op de multiplayer.

“Ik zou het niet anders gedaan hebben. We hebben het zo gedaan en het was één van onze doelen.”

Zampella geeft wel toe dat de singleplayer beter had gekund. Ook zal er in de volgende versie een ander DLC-model komen waarbij er goed wordt gekeken naar Evolve, die de community tegemoet komt met gratis maps voor iedereen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties