In een interview met Marcin Iwinski, CEO van CD Projekt RED, werd bekend gemaakt dat The Witcher 3: Wild Hunt bijna 10 miljoen keer is verkocht, wereldwijd! Dat is natuurlijk goed nieuws.

Wat mij betreft had het spel wel 30 miljoen keer verkocht mogen worden wereldwijd, want wat een game is The Witcher 3! Iwinski geeft zelf aan dat het team helemaal was overweldigd door het aantal. Ze wilden natuurlijk een grote hit maken van The Witcher 3, maar 10 miljoen verkochte exemplaren (binnen een dik jaar) durfden ze niet te dromen. The Witcher 3 werd zonder DRM of andere bescherming uitgebracht (software om piraterij tegen te gaan) en toch zijn er heel veel games voor de pc verkocht. De console varianten deden het uiteraard ook niet slecht, maar de pc is nog altijd een leading platform voor CD Projekt RED.

the_witcher_3_blood_and_wine-3

Helaas zijn er geen concrete verkoopcijfers voor de platformen bekend, anders hadden we mooi even kunnen vergelijken, maar het is prachtig nieuws dat de ontwikkelaar zoveel succes heeft met één van mijn favoriete franchises. The Witcher 3 is voor mij misschien wel het toppunt van hoe role playing games moeten zijn. Daar komen ook nog eens twee prachtige uitbreidingen bij waar je weer meer dan 40 uur gameplay hebt.

Game of the Year edition

De ontwikkelaar van heeft al bekend gemaakt dat er later dit jaar een Game of the Year editie zal komen met de twee uitbreidingen ‘Heart of Stone’ en ‘Blood and Wine’. Hierdoor kan er misschien nog wel een miljoentje bovenop komen qua verkochte exemplaren. Ze hebben nu in ieder geval genoeg cash om lekker door te gaan met het ontwikkelen van games, lijkt mij.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties