Tegenwoordig is het een trend, day one patches. Zo ook The Witcher 3, maar liefst 588mb. Maar wat wordt er dan verbeterd? 

De framerate wordt verbeterd, maar ten koste van andere dingen. Zo schijnen diverse visuele elementen zoals de schaduwen en texture filtering iets minder goed te fungeren. De pre-rendered filmpjes tonen stotterende beelden waardoor de framerate lager komt te liggen (22 fps).

Texture filtering schijnt ook minder goed te zijn na de patch, waardoor de texturen wat waziger worden. Dit is echter na het openingsgedeelte (tutorial) niet heel erg meer te merken. Ook zijn sommige schaduwen afwezig of van mindere kwaliteit.

De framerate is dus wel verbeterd, met een stabiele 30 fps en meestal erboven. Resolutie schijnt ook iets beter te zijn dan de 900p waar het eerst op zou draaien. Over het algemeen is de patch wel bevorderlijk wat betreft de eliminatie van bugs.

Day one patches everywhere

Maar dan nu even dit. Ik snap dat teams doorwerken terwijl de disc al gedrukt wordt, maar dit soort patches komen steeds vaker voor. Het is natuurlijk een kleine moeite om even 588mb te downloaden, gezien sommige titels al zestig gigabyte in beslag nemen op je hele disc (ja GTA5, ik kijk naar jou). Echter lijkt deze generatie nogal last te hebben van ‘afwerkingen’ of van die coderingsproblemen waardoor je AC: Unity taferelen krijgt. Gelukkig werken de mensen van het development team door aan een game in plaats van jou met de gebakken peren te laten zitten, maar het liefste wil je natuurlijk gelijk een stabiel spel. The Witcher 3 is een ambitieus project en de transitie naar een open wereld zorgt dan ook voor een groter risico op bugs, oneffenheden en uitdagingen. Hopelijk zien we in de toekomst wat nostalgie terug (vrij paradoxaal, ik weet het) door onze discs in de Xbox te doen en gewoon te spelen in plaats van een uur wachten voordat je het startscherm ziet (door patches en installaties). We zullen het over een paar uur allemaal meemaken, wanneer het eindelijk 19 mei is!

 

 

the_witcher_3__wild_hunt___geralt_of_rivia_render_by_crussong-d80ikrx

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties