Microsoft’s nieuwe studio The Initiative is druk bezig om een enorm getalenteerd ontwikkelteam neer te zetten. Er werden al enkele grote namen vastgelegd en daar komt er nu weer een bij.

We hebben nog steeds geen idee wat voor soort game het huidige project van The Initiative is, maar langzaam maar zeker wordt wel duidelijk dat er een enorm getalenteerde groep mensen aan werkt. Vorig jaar werd al duidelijk dat er twee belangrijke developers van Chrystal Dynamics waren overgegaan naar de kersverse studio samen met nog een grote groep aanstormend talent. Daar kwam onlangs Brian Westergaard, die als lead producer aan de laatste God of War voor Sony werkte, nog bij. Robert Ryan is de nieuwste aanwinst voor Microsoft’s studio.

Ryan werkte de afgelopen zes jaar als game designer aan titels zoals The Last of Us en The Last of Us 2 en diverse delen van de Uncharted serie. Dit deed hij in dienst van de studio Naughty Dog die weer exclusief games uitpoept voor Sony. Hij gaat bij The Initiative aan de slag als Senior Systems Designer.

Uncharted 4, helaas voor ons Xbox gamers is deze game exclusief voor de PS4

Microsoft is op deze manier bezig een enorme sterrencast aan ontwikkelaars in te lijven. Zoals gezegd weten we nog niet wat voor game ze aan het maken zijn bij The Initiative, maar met zo’n bak talent zou het wel eens iets heel erg gaafs kunnen gaan worden. Misschien zelfs wel een game waar ze in het Sony kamp jaloers op gaan zijn. Ik ben in elk geval heel erg benieuwd.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties