De afgelopen dagen was in San Diego alweer de laatste editie van de Comic Con aan de gang. Helemaal iets voor Telltale met hun comic artstyle en het gebruik van stripboek franchises. San Diego was dus een goeie plek om de nieuwe online feature voor Telltale aan te kondigen.

Telltale games voelen voor mij altijd aan alsof je een serie of een film zit te kijken. Dit helpt natuurlijk erg mee als je ook daadwerkelijk de “The Walking Dead” versie zit te spelen, de games zijn hier natuurlijk helemaal op afgestemd.

Voor de mensen die onder een steen hebben gelegen zal ik nog even uitleggen hoe hun games werken. Het komt er eigenlijk op neer dat je een aflevering zit te kijken van een bepaalde show. Jij als speler kan in de dialogen bepalen wat er wordt gezegd en hoe er op situaties wordt gereageerd. De ene keuze heeft meer impact op het verhaal dan de andere. Het kan bepalen hoe characters over jou denken, welke locaties je bezoekt en soms welke personages doodgaan of overleven. Dit is de charme van de Telltale games.

Walking_dead_telltale_game_dialog_screenshot

Crowd Play

Wat kan je nou voor multiplayer-element aan dit concept toevoegen? Nou luister, de mensen waarmee jij nu samen de games speelt kunnen via hun mobiel en tablet ook meehelpen bij het maken van de keuzes op het scherm. Als een vriend met zijn mobiel naast je zit kan hij meestemmen welke actie er op het scherm wordt uitgevoerd. De speler met de controller ziet de keuzes op het scherm, de rest kan op zijn mobiel een keuze maken.

Voor Crowd Play zijn er twee modi aangekondigd. In de eerst mode kan de speler met de controller altijd de definitieve keuze maken. Hij ziet alleen een percentage op het scherm verschijnen wat de mensen om hem heen graag zouden willen zien. Om het nog wat spannender te maken heeft Telltale nog een tweede mode in het leven geroepen. Hier telt de mening van iedere speler even zwaar, de keuze wordt dus democratisch besloten. Nu wordt het ook leuk om de games met 6 mensen te spelen, gewoon een middagje Telltale met je vrienden. Crowd Play zou zelfs voor meer dan 2000 mensen tegelijk op één game moeten werken. Als laatste kunnen de omstanders met hun mobieltje een duim omhoog en omlaag geven om aan de hoofdspeler te laten weten of ze het goed of slecht vinden gaan. Een nieuwe stap dus in het creëren van een interactieve serie.

De nieuwste Telltale game komt er al heel snel aan. Op 2 augustus kunnen we helemaal los met Batman: The Telltale Series.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties