Superhot: Mind Control Delete binnenkort verkrijgbaar

Superhot Team werkt al een tijdje aan een flinke uitbreiding voor de game waarnaar de studio is vernoemd. Of andersom, natuurlijk. De uitbreiding ‘MIND CONTROL DELETE’ is gratis verkrijgbaar voor hen die Superhot in huis hebben gehaald, helaas, Games With Gold telt in dit geval niet. Lees snel verder over het hoe en wat.

Superhot is terug. Het is de stijlvolle fps met een twist, die je als Xbox Live Gold-abonnee begin vorig jaar meegepikt hebt. Alles om je heen staat stil als jij stopt met bewegen. Dit levert unieke puzzels op, waarbij je je een hele baas voelt wanneer je kogels ontwijkt en de tijd hebt om na te denken over hoe je de vloer aanveegt met een kamer vol vijanden zonder zelf ook maar één keer geraakt te worden. Het is zonder twijfel de meest waanzinnige VR ervaring die ik heb gehad. Waar vrijwel elke beweging die je maakt invloed heeft op het verstrijken van de tijd. In plaats van een paar knoppencombinaties sla je met je vuisten dwars door de rode koppen van de toesnellende mannequins, die door moeten gaan voor tegenstanders.

VR is op de Xbox One geen optie, natuurlijk. Als je het mij vraagt komt de game in VR pas echt tot zijn recht. En hoewel Superhot wel gezien kan worden als een van de killer apps voor de diverse Virtual Reality brillen, is de nieuwe uitbreiding Mind Control Delete enkel beschikbaar voor de normale versie van de game.

Voor de duidelijkheid, de uitbreiding is dus alleen verkrijgbaar voor de versie waarbij je met een controller in je handen naar je flatscreen staart. Met Mind Control Delete wilde de ontwikkelaar ons méér Superhot geven. Ze zien het zelf dan ook als een uitbreiding op de basisgame. Toch is Mind Control Delete los verkrijgbaar. En hoewel er verhalende elementen in Superhot zitten, draait het toch hoofdzakelijk om de gameplay. Zelfs als dat niet het geval was, dan is de verhaallijn uit Mind Control Delete goed te volgen. Je hoeft Superhot niet gespeeld te hebben om hiermee te starten.

Kijk je naar de verwachte speelduur van de uitbreiding, dan is het met zo’n 12 tot 15 uur speelplezier ook bepaald geen bijgerecht te noemen. In de basis blijft de gameplay van Mind Control Delete hetzelfde, maar er zijn elementen aan toegevoegd. Superhot Team heeft elementen geleend van games uit het ‘rogue-like’ genre. Denk aan Spelunky, Enter the Gungeon en Binding of Isaac. Zo worden de levels in Mind Control Delete procedureel gegenereerd, dus in principe moet elke run net weer een andere ervaring bieden ten opzichte van de vorige. Ook zouden jouw ervaringen niet helemaal te vergelijken zijn met die van een andere speler. Verder heb je de keuze uit verschillende karakters, MINDS genoemd. Elk karakter heeft zijn eigen vaardigheden en eigenschappen.

Mind Control Delete is verkrijgbaar vanaf 16 juli. De game moet dan € 24,99 kosten, hetzelfde bedrag dat je op dit moment voor Superhot neer moet tellen. Heb je Superhot nou al een keer aangeschaft, voor de volle mep of in een sale, dan ontvang je binnen zeven dagen na release van Mind Control Delete een systeembericht met een downloadcode. Voor mensen die net zoals ik de game vorig jaar maart hebben binnengehengeld als onderdeel van het Games with Gold-programma heb ik slecht nieuws. Die vissen namelijk achter het net. Wat mij betreft een begrijpelijke keuze van de ontwikkelaar. Superhot Team geeft te kennen best van ons te houden, maar er zijn simpelweg teveel Xbox Live Gold-abonnees en dat maakt het onmogelijk om ons de uitbreiding ook cadeau te doen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments