Voor Xbox One Nederland moest ik een lijstje maken van games waar ik naar uitkijk in 2015. En dat zijn er best veel en heb dan vaak het gevoel tijd te kort te komen. Of heel veel gamen in de tijd die ik vrij heb. Whatever, lees gauw verder welke games mij tof lijkt volgend jaar…

PHANTOM DUST

Phantom Dust 2

Deze game is al eens verschenen voor de Xbox in 2004, gemaakt door Yukio Futatsugi (bekend van Panzer Dragoon voor Sega Saturn) en is een action strategy game wat betekent dat je strategisch een fort bouwt en verdedigt en in diverse arena’s gaat knallen voor de overwinning. De game bood destijds een leuke mix van actie en strategie en ook de artstyle vond ik zeer tof. Nu dus een remake in 2015 en kijk er best naar uit omdat ik het origineel heel erg vet vond!

Phantom Dust 1

DOOM 

Doom photo 1

Weer een nieuwe DOOM game en ik kan niet wachten. Weer lekker gangetje gangetje, soms in wat open ruimtes, met mijn shotgun en flashlight, de horde helgebroed over de kling te jagen. Doom 3 vond ik destijds erg tof en sfeervol. Het zal weer het zelfde doen als eerst maar never change a winning formula. Vanaf de eerste Doom echt moddervet en ik kan dus echt niet wachten op dit nieuwe deel. Zolang het maar meer wapens zijn, meer bad ass vijanden en het gevoel dat je bekruipt dat er iets op elke hoek kan zitten…..

Doom photo 2

 

KINGDOM HEARTS 3 

Kingdom Hearts 3 photo 1

Tijdens de E3 vorig jaar werd deze titel aangekondigd en staat gepland voor 2015. Sinds het eerste deel was ik gelijk verkocht door deze mix van Disney en Final Fantasy. Het is echt een action role playing game waarin je met diverse Disney figuren speelt en andere hoofdpersonages die bedacht zijn door Square Enix. Het verhaal zal tevens het laatste deel zijn in de “Dark Seeker Saga”. De oude bekende Sora zal in dit verhaal ook weer een grote rol spelen. Dankzij de stijl van de game, de Disney figuren en gecreëerde wereld van Disney en Square Enix zal ik me wederom onderdompelen in deze magische wereld.

Kingdom Hearts 3 photo 2

INSIDE 

Inside photo 1

De studio die bekend werd met Limbo, Playdead, komt in 2015 met een nieuwe game. Er is nog niet veel bekend over deze game behalve dat je nu in een donkere, grimmige wereld de gedragingen van de kwade wezens moet nabootsen om in leven te blijven. Dus het kan zomaar zijn dat je iets of iemand moet doden om niet op te vallen zodat je je weg kan vervolgen. Duister maar dan op een andere manier dan Limbo. Ik kijk uit naar wat ze met deze game willen neerzetten.

Inside photo 2

CUPHEAD

Cuphead photo 1

Cuphead is een Run and Gun indie game afkomstig van Studio MDHR helemaal in de tekenfilmstijl uit 1930 (a la Steamboat Willy) en belooft een bijzondere mix te worden tussen moderne gameplay en unieke graphics. Je speelt als Mular Cuphead die een weddenschap verliest met de duivel en gedurende de gehele game bezig is een tegenprestatie te doen die puur en alleen bestaat uit voortdurende eindbaasgevechten. Cuphead heeft oneindige levens en hij houdt zijn wapens zelfs nadat hij een keer af is gegaan. Het spel biedt toegang tot de levels middels een world map zoals we die traditioneel getrouw kennen van action-rpg games. Het spel heeft ook een two player co-op mode waarin de tweede speler samen met Cuphead de eindbazen te lijf gaat. Alleen al vanwege de stijl van het spel wil ik het checken en gelijk kopen. Typisch geval van Shut up and take my money!

Cuphead photo 2

SUPERHOT 

Superhot Photo 1

Deze indie First Person Shooter is gemaakt door Piotr Iwanicki en het SUPERHOT Development Team tijdens een 7 daagse FPS game challenge. Het was eerst een browsergame maar werd uiteindelijk een volwaardige game, die ook zijn opwachting zal maken op Xbox One. In deze ogenschijnlijke shooter game draait het om het timen van elke beweging zodat het spel doorgaat. Maak je dus geen beweging dan gaat de game niet verder. Deze shooter verandert dus qua gameplay al snel in een strategy game waarin je je zetten kan timen en kan overdenken. Uiteraard zorgt het gebruik van Bullit-time voor de nodige flair en ook al ben ik erg benieuwd naar de game moet ik het denk ik eerst gespeeld hebben om écht een idee te hebben waar deze game naar toe gaat.

Superhot Photo 2

Natuurlijk komen er veel meer games uit in 2015, gelukkig maar…. Ik denk dat 2015 een mooi jaar wordt voor ons gamers, of je nou van Triple A games houdt of juist de indies volgt, voor ieder is er genoeg content om je niet te vervelen. 2015, here I come!!!!!

 

 

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties